Δευτέρα, Νοεμβρίου 08, 2010

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ

Μετά από μια βαρεία ήττα το 2009 με 11 μονάδες από το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ βρίσκεται σήμερα με την πλάτη περισσότερο στο τοίχο απ ότι τότε. Η Ν.Δ. καταγράφει μια σαφέστατη διάσπαση (αυτή της Κρήτης) και μια μικρή αλλά αισθητή πτώση ποσοστών στο συνολικό χάρτη.
Όμως με την Ν.Δ. και την βαρεία ήττα που υπέστη πέρυσι, όλοι λέγαμε ότι βγήκε το  ΠΑΣΟΚ γιατί έχει ικανότερους ανθρώπους να διοικήσουν την χώρα. Τι συνέβη χτες? Μα το εξής απλό….., επιβεβαιώθηκε περίτρανα ότι το ΠΑΣΟΚ χρησιμοποιώντας ένα συρφετό από ανίκανους και ανεπαρκείς ανθρώπους που ΔΕΝ επιλέχθηκαν αξιοκρατικά αλλά όπως ανέφερε και ο διοικητής του ΙΚΑ με άλλα κριτήρια,…, ΕΧΑΣΕ.
Έχασε γιατί χρησιμοποίησε τους ίδιους ανίκανους διευθυντές σε Υπουργεία τους ίδιους ανεπαρκείς Διευθύνοντες Συμβούλους και Προέδρους σε ΔΕΚΟ και Κρατικούς Οργανισμούς.
Πίστεψε ότι μια συνολική αλλαγή στην κοινωνία θα έφερνε αποτέλεσμα, Δεν έλαβε υπόψη του ότι τα μεγάλα εισοδήματα (που ουσιαστικά δεν προσφέρουν) πρέπει να μειωθούν. Τα μικρά εισοδήματα να περιοριστούν κατά το ποσό που αντέχουν….., όχι όλοι το ίδιο 10% (πχ για Δημόσιο και ΔΕΚΟ). Δηλαδή επέλεξε μια πολιτική ισοπέδωσης. Μια πολιτική Παγκάλιο (όλοι μαζί τα φάγαμε). Δυστυχώς όμως δεν είναι έτσι. Πολιτικά έχασε η πολιτική ισοπέδωσης. Από την άλλη όταν οι νέοι βλέπουν να βγαίνουν από την εργασία άτομα που λαμβάνουν συντάξεις 2000 και 3000€ ενώ αυτοί δεν βρίσκουν εργασία ούτε με 700€, καταλαβαίνετε ότι τα πράγματα δεν θα πάνε καλά. Πρέπει να εφαρμοστούν στοχευμένες πολιτικές με οικονομικά αποτελέσματα που θα εμφανιστούν το δυνατό γρηγορότερα.
Το μείγμα της πολιτικής πρέπει να αλλάξει.
Ö        Πρέπει να υπάρξουν σημαντικές αλλαγές ως προς την αντιμετώπιση των χαμηλότερων οικονομικά κοινωνικών στρωμάτων, να γίνει εξορθολογισμός στις συντάξεις με την μεταφορά κονδυλίων από τον τομέα των ΥΨΗΛΏΝ συντάξεων, στον τομέα της απασχόλησης με στόχο την μείωση της νεανικής ανεργίας.
Ö        Πρέπει να αλλάξουν οι μισθοδοσίες των ΔΕΚΟ και να σπάσουν τα κυκλώματα που τις διαφεντεύουν (πολιτικά κόμματα, συνδικαλιστικές ηγεσίες, οικονομικά συμφέροντα).
Ö        Πρέπει να διαφοροποιηθούν οι θέσεις της κυβέρνησης σε θέματα Οικονομίας με σημαντικότερο την μείωση των αντικειμενικών αξιών και την μεθόδευση της υποτίμησης της αξίας των ακινήτων.
Ö        Πρέπει να αναθεωρηθεί η πολιτική που έχει η κυβέρνηση έναντι των τραπεζικών ιδρυμάτων. Οι ισχυρές οικονομίες της Ευρώπης έχουν την δυνατότητα να ασκούν  πολιτικές στήριξης τραπεζών. Στην Ελλάδα πρέπει να μειωθεί ο αριθμός των τραπεζών αλλά και να μειωθεί η λογιστική τους αξία.
Ö        Πρέπει να μειωθούν στο ελάχιστο οι δαπάνες των Υπουργείων.
Ö        Πρέπει οι προϋπολογισμοί να απολογίζοντε. ΟΛΟΙ.
Ö        Πρέπει να λειτουργήσουν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί. Οι μηχανισμοί που μέχρι σήμερα λειτουργούν κατ’ επίφαση και με ανίκανες και ανεπαρκείς ηγεσίες.
Το μήνυμα ο λαός σας το έστειλε….. ΧΑΣΑΤΕ. Αν δεσμεύστε να μην φύγετε (από το μνημόνιο) ή αν δεν θέλετε να φύγετε γιατί θεωρείτε ότι θα επιτύχετε σημαντικούς στόχους για την χώρα, τότε δεχθείτε να ακούσετε το μήνυμα του λαού και συντονιστείτε με αυτό κύριοι του ΠΑΣΟΚ. Διαφορετικά θα έχουμε πολλά προβλήματα. Προβλήματα που δεν λύνονται πίσω από κλειστές πόρτες.   

Κάποιοι θα πουν μα τι λές πάλι… Διαβάστε τις δημοσιεύσεις αυτού του blog που είχαν προβλέψει την κρίση αλλά και τις προτάσεις που είχαν κατατεθεί για την έξοδο από αυτήν. Θα κατανοήσετε ότι και τότε καλά τα λέγαμε και τώρα καλά τα λέμε.
Για να δούμε τι θα δούμε…., θα λειτουργήσει ο κοινωνικός εξορθολογισμός ή θα μπούμε σε περίοδο παρατεταμένης κοινωνικής και οικονομικής κρίσης……

Δεν υπάρχουν σχόλια: