Δευτέρα, Δεκεμβρίου 13, 2010

Έχουν πάρει χαμπάρι τι γίνεται στις ΔΕΚΟ???

Μετά την δημοσίευση των σκοπών της κυβέρνησης για την εξυγίανση ή τον ορθολογισμό στη λειτουργία των ΔΕΚΟ, στρατιές από εργαζόμενους σε αυτές αποχώρησαν με στόχο μια παχυλή σύνταξη.
Αυτό αυτόματα σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ που θεμελίωναν δικαίωμα σύνταξης, έφυγαν κακήν κακώς, φύρδην μυγδήν  και με όποιο τρόπο μπορούσαν για να πάρουν μια ΠΑΧΥΛΟΤΑΤΗ σύνταξη. Έτσι σε μερικές περιπτώσεις κάποιοι έφυγαν από την υπηρεσία λαμβάνοντας συντάξεις όμοιες με τους μισθούς τους ή σε λίγες περιπτώσεις, έλαβαν συντάξεις μεγαλύτερες από αυτούς.
Από την άλλη όσοι δεν γεννήθηκαν νωρίς και έχουν από λίγα έως αρκετά χρόνια μπροστά τους για να πάρουν σύνταξη, θα υποστούν σοβαρές μειώσεις στους μισθούς τους ενώ παράλληλα θα δουν τα εργασιακά τους δικαιώματα να ισοπεδώνονται.
Αυτό είναι μια άριστη λογική.
·       Δημιουργεί σοβαρές ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις,
·       λειτουργεί προσθετικά για την δημιουργία προβλημάτων στο ασφαλιστικό σύστημα, αφού σήμερα πληρώνει πολλά και εισπράττει λίγα (και λόγω της μείωσης των μισθών και λόγω της ανεργίας)  
·       Δημιουργεί μια κοινωνία όπου οι συνταξιούχοι εισπράττουν ‘καλά λεφτά’ και οι εργαζόμενοι (?????)
·       Αναστέλλει την επιθυμία για ανάπτυξη στην οικονομία
·       Συνθλίβει όνειρα
 Τόσο σε επίπεδο οικονομίας όσο και σε επίπεδο κοινωνίας, δεν λύνει προβλήματα. Δημιουργεί νέα τα οποία μάλιστα φέρνουν μαζί τους κοινωνικές ανατροπές, αναταραχές και προβλήματα που θυμόνται μόνο οι παλαιότεροι (εποχή 40)
Οι νέοι πλέον δεν έχουν δουλείες και η κοινωνία μας πληρώνει τους απόστρατούς της ζωής.
Ναι είναι κοινωνικά ανάλγητο να μιλάει κάποιος για τις ψηλές συντάξεις κάποιων εργαζομένων. Είναι όμως και κοινωνικά αδιανόητο αυτό που συμβαίνει. Η νέες γενιές να πληρώνουν πλουσιοπάροχα τη ζωή των παλαιότερων χωρίς να έχουν δικαίωμα ούτε στη δουλεία αλλά ούτε και στη ζωή.
ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΩ ……….

Δεν υπάρχουν σχόλια: