Πέμπτη, Μαΐου 08, 2014

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ


Σύμφωνα με στοιχεία του Ιουνίου 2013 ο Ενεργός Πληθυσμός της χώρας ήταν 3.628.421άτομα. Οι συνταξιούχοι 2.704.295άτομα, οι άνεργοι 1.403.698άτομα και ο μη ενεργός πληθυσμός  3.334.690άτομα. Σύνολο 11.364.835άτομα. Από αυτούς έχουν πληγεί άμεσα (δλδ οι ίδιοι)  από τις αποφάσεις που έλαβε η Κυβέρνηση λόγω μνημονίων δίκαια ή άδικα οι: Ενεργός πληθυσμός 3.628.421 και πολύ περισσότερο αυτοί που εργάζονται στο Δημόσιο τομέα δλδ το 60% περίπου του ενεργού πληθυσμού = 2.177.053άτομα. Αυτοί έχουν επηρεαστεί κυρίως λόγω της μείωσης του μισθού τους. Γεγονός είναι ότι επηρεάστηκαν και από την αύξηση του κόστους διαβίωσης αφού παρά την μείωση των μισθών αυξήθηκαν υπέρμετρα οι φόροι που αντιστοιχούσαν σε αυτή την κατηγορία πολιτών. Είναι λοιπόν απορίας άξιον ποιοι από αυτή την κατηγορία πολιτών θα ψηφίσει τα μνημονιακά κόμματα τα οποία και ορίζω ως τα κόμματα εντός βουλής Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ-ΕΛΙΑ, ΔΗΜΑΡ και τα κόμματα εκτός βουλής που δεν έχουν δώσει ξεκάθαρη εικόνα για την θέση τους έναντι στο μνημόνιο όπως πχ το ΠΟΤΑΜΙ.

Οι Συνταξιούχοι εκτός από την μείωση των συντάξεων και την αύξηση του κόστους διαβίωσης ταλαιπωρούνται για τις ιατρικές εξετάσεις τους, για την λήψη των φαρμάκων τους (όπου μερικές φορές είναι προτιμότερο να τα αγοράσουν χωρίς τη συμμετοχή του ασφαλιστικού φορέα γιατί αν πάνε σε γιατρό θα πληρώσουν παραπάνω – κόστος επίσκεψης) και για το αλλαλούμ που ισχύει στα νοσοκομεία. Είναι και σε αυτή την κατηγορία απορίας άξιον να δούμε ποιοι θα ψηφίσουν τους μνημονιακούς.

Τέλος έχουμε τους άνεργους 1.403.698άτομα. Μείωση στο επίδομα ανεργίας, όροι σκλαβοπάζαρου στην αγορά  και όλα τα παραπάνω. Εδώ και αν έχω απορία αν θα πάει κανείς να τους ψηφίσει.

Το σύνολο των παραπάνω δημιουργεί ένα τρομακτικό ποσοστό ψηφοφόρων  που έχουν πληγεί από το μνημόνιο και που οι επιπτώσεις του μνημονίου δεν θα αφήσουν την κρίση τους ανεπηρέαστη.

Τα συμπεράσματα από τις δημοσκοπήσεις δικά σας……

Δεν υπάρχουν σχόλια: