Κυριακή, Μαρτίου 09, 2008

Όταν οι μηχανισμοί αναλαμβάνουν την διοίκηση του ΠΑΣΟΚ το κίνημα μετατρέπεται σε κόμμα και το κόμμα σε τελεία, ίσως και παύλα

Όλοι οι μηχανικοί γνωρίζουν ότι οι μηχανές έχουν – παθαίνουν – υφίστανται φυσικές φθορές λόγω χρόνου. Οι μηχανές λοιπόν στομώνουν, φθείρονται, λειτουργούν παράγοντας πολλά σκάρτα, αλλοιώνονται τα παραγωγικά χαρακτηριστικά τους.
Μέσα στο χώρο του ΠΑΣΟΚ έχουν από χρόνια δημιουργηθεί μηχανισμοί – μηχανές λειτουργίας, οι οποίοι κατάφεραν (κατά το παρελθόν) να λειτουργήσουν, να διοικήσουν και να ελέγξουν το κράτος. Οι μηχανισμοί αυτοί αποδοκιμάστηκαν τόσο με τις εκλογές του 2004 όσο και με τις εκλογές του 2007. Οι μηχανισμοί αυτοί είναι φανερό ότι δεν έχουν αλλάξει. Οι μηχανισμοί αυτοί είναι δια κοινού οφθαλμού διαβρωμένοι και ίσως διεφθαρμένοι.
Η κοινωνία μας, ακόμη και μέσα από τις δημοσκοπήσεις, έχει κάνει σαφές το αυτονόητο. ‘τα πρόσωπα που αποτελούν αυτούς τους μηχανισμούς δεν πείθουν’ Στο ΠΑΣΟΚ όμως αυτά τα πρόσωπα, αυτοί που αναπαράγουν την φαυλότητα, είναι αυτοί οι οποίοι θέλουν να ξαναβγούν μπροστά. Θέλουν μέσα από το συνέδριο να καταλάβουν θέσεις, θέλουν να αναπαράγουν το ΠΑΣΟΚ που ξέρει να χάνει, θέλουν να αναπαράγουν το ΠΑΣΟΚ που γνωρίζει να συναλλάσετε, θέλουν να φτιάξουν την νέα ‘Βυζαντινοκεντρική’ νομή εξουσίας.
Πιστεύουν ότι θα παραμείνει το ΠΑΣΟΚ ενωμένο δυνατό? Μάλλον ο χώρος θα καταντήσει ‘διασπασμένος και μικρός’.
Είναι ακόμη καιρός να δούμε τι γίνετε. Η δύναμη του ΠΑΣΟΚ δεν κρύβεται στους παλαιούς και φθαρμένους μηχανισμούς που δεν έχουν την δυνατότητα της ανανεώσεις σε πρόσωπα και ιδέες.
Ο δυναμισμός και η ικανότητα του ΠΑΣΟΚ αναζητάτε στον τρόπο που θα δώσει βήμα σε νέες ιδέες. Θα δημιουργήσει περιβάλλον για νέες αλλαγές, νέες τομές στην κοινωνία, νέες ανατροπές.
Στο χώρο του ΠΑΣΟΚ έχουν δημιουργηθεί στεγανά που δεν αφήνουν και δεν πρόκειται να αφήσουν τις νέες ιδέες να προχωρήσουν. ΓΙΑΤΙ?? Απλά αν προχωρήσουν νέες ιδέες θα γίνουν αλλαγές. Θα γίνουν ανατροπές και στο ΠΑΣΟΚ αυτές οι λέξεις μπορεί να ακούγονται εύηχα, όμορφα, ιδανικά, παραμένουν όμως στο χώρο της ακοής. Δεν εξελίσσονται σε πράξη. Δεν αλλάζουν τα κεκτημένα. Οι καρέκλες παραμένουν καρέκλες. Οι τσιφλικάδες τις πολιτικής παραμένουν τσιφλικάδες και οι απλοί πολίτες παραμένουν οι χαμηλής νοημοσύνης ψηφοφόροι του.
ΑΛΛΑΞΤΕ. Αν δεν μπορεί να αλλάξει ο αρχηγός τον χώρο τότε αλλάξτε εσείς (όλοι εσείς που μας τυρανάτε) από μόνοι σας. Δεν πείθεται ρε μάγκες. Κάντε βαθιές τομές. Δεν μπορούμε να ακούμε άλλο αυτοκριτικές. Αναγκαζόμαστε να σκεφτούμε ότι θα πρέπει και εμείς να συμπεριφερθούμε κατά τον ίδιο τρόπο και μετά να ζητήσουμε κι εμείς συγνώμη. ΌΧΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΓΝΩΜΕΣ. Απλά να φύγουν όσοι αποτελούν κακά παραδείγματα για τον χώρο του ΠΑΣΟΚ. Γιατί απλά αν δεν φύγουν αυτοί….., τότε σιμά κοντά θα φύγουμε εμείς οι ψηφοφόροι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: