Τετάρτη, Μαρτίου 19, 2008

Απεργία και δημοσιότητα

Αυτά που δεν θα δείξουν τα κανάλια

Σήμερα το πρωί πήρα το ποδήλατό μου και πήγα μια μικρή βόλτα στην Αθήνα. Το καλό σε ημέρες απεργίας είναι ότι δεν έχει πολλά αυτοκίνητα σε διαδρομές που σε άλλες μέρες γίνετε χαμός. Το καλύτερο όμως αλλά και ίσως το λιγότερο προβεβλημένο είναι ότι είχε πολύ μα πολύ κόσμο στις δύο διαδηλώσεις για το Ασφαλιστικό. Η εκδήλωση διαμαρτυρίας του Π.Α.Μ.Ε. ήταν μικρότερη σε όγκο αλλά όχι και σε παλμό. Ο παλμός ήταν δυνατός. Οι φωνές διαμαρτυρίας ακούγονταν από την Ομόνοια στη Πλατεία Συντάγματος. Ελπίζω να στους ακούσατε. Δεν πιστεύω να τους δείτε. Ούτε από τα κανάλια ούτε από πουθενά αλλού. Λυπάμαι γιατί αυτά που πρέπει να ακούγονται δυστυχώς κάποιοι τα κρύβουν.
Τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας της πήρα με την σειρά. Στην συνέχεις πήγα από την εκδήλωση διαμαρτυρίας της Γ.Σ.Ε.Ε. Η εκδήλωση ήταν πήχτρα στο κόσμο. Φοβερή συμμετοχή. Εκεί που τελείωνε η απεργιακή κινητοποίηση του Π.Α.Μ.Ε. ξεκινούσε η εκδήλωση διαμαρτυρίας της Γ.Σ.Ε.Ε. Τι σημαίνει αυτό??? Δεν ξέρω δεν μπορούσα να μετρήσω κεφάλια. Πίσω από κάθε πανό ξεπρόβαλαν και καμία δεκαριά κεφάλια. Πολύς ο κόσμος. Οι μηχανικοί με ιδιαίτερη εμφάνιση. Φορούσαν έγχρωμα κράνη. Πολύ τους χάρηκα. Είδα και μερικούς με μπλε κράνος. Κάτι μου λέει ότι αυτοί είναι ΝεοΔημοκράτες που καταλαβαίνουν ότι αυτά που κάνει η κυβέρνηση τους είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ.
Μεγάλη όμως εντύπωση μου έκανε μια ομολογημένος μεγάλη πορεία από την πλατεία Βικτωρίας έως την Χαλκοκονδύλη. Η πορεία ήταν αυτή των απεργών της Δ.Ε.Η.. Η πορεία ξεκινούσε (περίπου) από την Πλατεία Βικτώριας και σαν μήκος έφτανε περίπου στη Χαλκοκονδύλη. Είχε πολύ κόσμο. Δηλαδή είχε κόσμο στην Πατησίων (πολύ κόσμος) αλλά είχε παράλληλα και πορεία στην Αριστοτέλους. Η πορεία κατέληξε στη Χαλκοκονδύλη.
Αυτό που βέβαια ξέρω είναι ότι δεν περιμένω και πολλά από αυτό το κράτος. Ήθελαν να αλλάξουν το ασφαλιστικό σε βάρος μας. Ποτέ δεν κοίταξαν να φέρουν πίσω αυτά που έτρωγαν όλα αυτά τα χρόνια, με πιο πρόσφατο παράδειγμα, ……, τα δομημένα ομόλογα.
Η βόλτα μου τελείωσε με καφεδάκι κάπου στο Θησείο.
Ξέρω όμως, ότι εγώ, προσωπικά και αυτοπρόσωπος, αν ψηφιστεί το Νομοσχέδιο αυτό
ΚΑΤΑΔΙΚΆΖΟΜΑΙ σε
Δύο (2) τουλάχιστον χρόνια παραπάνω εργασία (εγώ γιατί άλλοι ξεπερνούν τα 5)
Χαμηλότερες κατά τουλάχιστον 30% (συνολικά) συντάξιμες αμοιβές
Χαμηλότερη ποιότητα συντάξιμου βίου
Για να δούμε με τον τρόπο ζωής αλλά και τις προοπτικές που διαγράφονται, θα φτάσει κανείς να πάρει σύνταξη???

Δεν υπάρχουν σχόλια: