Τετάρτη, Μαρτίου 04, 2009

Εμείς λέγαμε ότι δεν είναι ο καταλληλότερος, τώρα το αποδεικνύει

Το ερώτημα που θέτει το group αυτό είναι απλό αλλά και σύνθετο.
Αν δεν μπορείτε κύριε Καραμανλή παρακαλώ παραιτηθείτε.
Κατ’ αρχήν τίθεται το βασικό ερώτημα «αν μπορεί ο κ.Καραμανλής». Συμφωνούμε όλοι ότι η κρίση που όλη αισθανθήκαμε μέχρι σήμερα ήταν εσωτερική κρίση. Κρίση δηλαδή που δημιούργησε η διαχείριση της Νέας Δημοκρατίας με μια σειρά από Οικονομικές Επιλογές, θυμίζω:
Απογραφή,
εξετέθη η χώρα μας σε Ευρωπαϊκό επίπεδο,
δημιούργησε πλήθος υστερήσεων και ανακολουθιών στην λειτουργία της αγοράς ενώ επέβαλε την ήπια προσαρμογή σε περίοδο που έπρεπε να υιοθετηθεί δόγμα έντονης αναπτυξιακής πολιτικής με στόχο την καλύτερη εκμετάλλευση των Ολυμπιακών έργων και της προίκας που αυτοί άφησαν στη χώρα μας.
Ομόλογα, εξέθεσε τους Έλληνες ασφαλισμένους σε τοξικά χρηματοοικονομικά προϊόντα με επιπτώσεις που δεν έχουμε ακόμη κατανοήσει.
Μείωσε τα αποθεματικά των Ασφαλιστικών Ταμείων με αποτέλεσμα να βρει τα Ταμεία, που υποχρεωτικά ο Έλληνας καταβάλει μηνιαία τις ασφαλιστικές του εισφορές, απροετοίμαστα στην σοβαρότατη οικονομική αλλά πλέον και κοινωνική κρίση που έρχεται.
Δημιούργησε κλίμα ανασφάλειας στους Έλληνες συνταξιούχους
Δημιούργησε αίσθημα ανασφάλειας αλλά και απογοήτευσης στους Έλληνες εργαζόμενους, αφού περιόρισε τα όνειρά τους για την λειτουργία κράτους προνοίας, με παροχές υγείας από ένα σοβαρά εξοπλισμένο Ε.Σ.Υ
Αδυναμία ελέγχου των αγορών, δημιουργία αισθήματος μειωμένης αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών ακόμη και σήμερα που ο πληθωρισμός μειώνεται
Οι Τιμές που μειώνονται δεν λειτουργούν ευεργετικά για τον Έλληνα φορολογούμενο. Δεν μπορεί να αγοράσει ακόμη και αυτά τα προϊόντα που έχουν μειωμένες τιμές από αυτές του περσυνού έτους. Ο λόγος το σωρευμένο χρέος των νοικοκυριών και το και το κλίμα απαισιοδοξίας που έχει δημιουργηθεί στη κοινωνία λόγω της αδυναμίας που έχει επιδείξη η Κυβέρνηση Καραμανλή στη διαχείριση απλών θεμάτων
Κατάργηση ή και μείωση των ελεγκτικών μηχανισμών του κράτους, δημιουργία αισθήματος ασυδοσίας στην αγορά. Αποτέλεσμα
Η κακή απόδοση των εισπρακτικών μηχανισμών του κράτους σε όλα τα επίπεδα (φοροεισπρακτική απραξία με συνεχείς επαναλήψεις των παρακλήσεων του κράτους για περαίωση. Ασφαλιστική εισφοροδιαφυγή, παραοικονομία)
Οργανωτικό έλλειμμα σχεδιασμού ελέγχων στην αγορά
Χαριστικές πολιτικές που εξαγριώνουν τους πολίτες (χωρίς ουσιαστικό και επαρκεί έλεγχο η χρηματοδότηση των Τραπεζών)
Τα παραπάνω είναι λίγα μόνο από τις ηθικά απαράδεκτες πράξεις που είχαν επιπτώσεις στην κοινή γνώμη και την συμπεριφορά της απέναντι στις αγορές στην Ελλάδα. Άλλες λιγότερο επικοινωνιακές αλλά τσουχτερά επώδυνες για την τσέπη του Έλληνα πολίτη, η αδυναμία διαχείρισης των τραπεζικών οργανισμών. Δηλαδή να ακολουθήσουν οι τράπεζες την πτώση των επιτοκίων (όταν αυτό συνέβη και στην Ευρώπη και όχι αρκετό καιρό αργότερα). Οι καρτελικές πρακτικές τύπου κουμπάροι. Η ανεξήγητες (παρά τη μείωση του πετρελαίου υψηλές τιμές που προσφέρει η ΔΕΗ το ρεύμα στους Έλληνες πολίτες και η παράλογα χαμηλή τιμή αγοράς του από το Μυτηλιναίο.

Αποτέλεσμα όλων αυτών αλλά και πολλών πολλών άλλων που έχει βιώσει ο κάθε Έλληνας είναι πλέον η πεποίθηση ότι «δεν μπορεί το παιδί».

Και τι πρέπει να γίνει……. Κάποιο μπλόκ επιχειρηματιών πιέζει να μην πέσει, παράλληλα πιέζουν και όλοι οι αναξιοπαθούντες (από την επόμενη των εκλογών) βουλευτές της Ν.Δ. να παραμείνει η Κυβέρνηση της Ν.Δ. στην εξουσία.
Με ποιο τρόπο??? Τον είπε ο Στυλιανίδης (Υπουργός γαρ) «Καραμανλής ή χάος». Το είπε σε άσχετη χρονική στιγμή, αλλά να που με τις προσκλήσεις των αρχηγών αυτό προσπαθεί να πετύχει.
Εσείς των εμπιστεύεστε???? Αρκετό χάος δεν δημιούργησε μέχρι σήμερα???
Θεωρείτε ότι αυτή είναι μια Δημοκρατική πολιτική ???

Δεν υπάρχουν σχόλια: