Κυριακή, Μαρτίου 29, 2009

Το εναλλακτικό Χρονικό του Κουρασμένος

Για να δούμε λίγο την επικοινωνιακή αλλά και ουσιαστική πολιτική που ασκείται από την κυβερνώσα Νέα Δημοκρατία με ημερομηνιακή συνέχεια
Στα μέσα της προ προηγούμενης εβδομάδας βγαίνει ο Μητσοτάκης (ο πατήρ) και μιλά για Απογραφή. Τι Απογραφή !!!! Απογραφή σαν και αυτές που έκανε η Ν.Δ. όταν ανέλαβε από το ΠΑΣΟΚ. Δηλαδή ουσιαστικά ο Μητσοτάκης μας είπε πως, αμφισβήτει την Οικονομική διαχείριση της ΝΔ.
Ερώτηση : Η βασική στρατηγική της ΝΔ για την ανάληψη της εξουσίας ήταν ή δεν ήταν η καταγραφή του ΠΑΣΟΚ ως ανίκανου Οικονομικού διαχειριστή της χώρας??? Όταν ανέλαβε η ΝΔ τη χώρα επέμεινε ή δεν επέμεινε στην Απογραφή για να ξεμπροστιάσει της κακές επιλογές του ΠΑΣΟΚ, την λαμογιάρικη ηθική του, αλλά και τα μεγάλα ελλείμματα που δημιούργησε???
Το βασικότερο όλων λοιπόν των ερωτημάτων είναι ….. Γιατί ζήτησε κάτι τέτοιο ο κκ.Μητσοτάκης???

Βλέποντας αυτές τις εξελίξεις ο κκ.Καραμανλής και οι συν αυτό επικοινωνιολόγοι κατάλαβαν ότι η υποστήριξη που έχει το Κυβερνητικό σχήμα από το μπλόκ των Μητσοτακικών, δεν θα υπάρχει αν η Νέα Δημοκρατία χάσει ( με οποιοδήποτε σκορ) στις Ευρωεκλογές. ‘Υποστηρίζω’ λέει η κκ.Ντόρα. Δεν μας έχει πει για πόσο καιρό θα υποστηρίζει όμως.


Το Σαββατοκύριακό της εβδομάδας που πέρασε (δηλαδή αμέσως μετά τη δήλωση) στην Real News, δημοσιεύεται άρθρο που εμφανίζει τον Πρωθυπουργό της χώρας κουρασμένο. Εδώ υπάρχουν αρκετές εκδοχές για την περίφημη ρήση του πρωθυπουργού:
Ή είναι όντος κουρασμένος (οπότε πρέπει να παραιτηθεί άμεσα)
Ή πιέστηκε να δώσει απάντηση στο μήνυμα που πήρε από τον κκ.Μητσοτάκη για την επόμενη μέρα των εκλογών (με στόχο την αποκατάσταση της κόρης του αλλά και της Οικογένειας). Το σήμα ότι θα παραιτηθώ αν χάσω είναι και σαφές, και καθαρό, και βέβαιη συμφωνία συναλλαγής μεταξύ Κώστα Καραμανλή και Κώστα Μητσοτάκη. Δηλαδή σε άκουσα ως αντιπολιτευτική φωνή κυρ.Κώστα (Μητσοτάκη) και σου απαντάω ότι εγώ φεύγω αν χάσω, οπότε ανοίγει ο Δρόμος για την κόρη σου. Επιπλέον μην μου σκοτίζεις τα α…… ούμπαλα μέχρι της εθνικές εκλογές.
Ή δημιούργησε το όλο θέμα για να αποπροσανατολίσει την κουβέντα από τις όντος δυσμενής συνθήκες που δημιουργήθηκαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ότι και να πει κανείς το βέβαιο είναι ότι υπάρχει σχέση μεταξύ της δήλωσης του Κώστα Μητσοτάκη και της απάντησης του Κώστα Καραμανλή. Όμως μέσα στον ορυμαγδό των εξελίξεων και θέλοντας να αποσοβήσουν τα σοβαρότερα θέματα της Οικονομίας θέλησαν να χρησιμοποιήσουν την Οικονομική κρίση για να ξεπεράσουν την εσωκομματική Ή το αντίθετο??? Δηλαδή από Στρατηγικό Σχεδιασμό ….. φασκελοκουκούλωστα!!!!!

Επιπλέον νομίζω ότι καθαρή απάντηση στο ‘Κουρασμένος’ δεν θα δοθεί ποτέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: