Πέμπτη, Ιουνίου 25, 2009

Μερικές ερωτήσεις στην κυβέρνηση

Λέει η Κυβέρνηση ‘εμείς είμαστε υπεύθυνοι, έχουμε την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας και πρέπει να λάβουμε μέτρα. Δεν είμαστε ανεύθυνοι όπως είναι η αντιπολίτευση. Αυτός είναι και ο λόγος που πήραμε μέτρα’. Παράλληλα, ζητάει από την αντιπολίτευση να ανακοινώσει τι μέτρα θα ελάμβανε για την αντιμετώπιση της Οικονομικής κρίσης.

Και η ερωτήσεις
- Το πρόβλημα είναι αν έπρεπε ή όχι να ληφθούν μέτρα για τον εξορθολογισμό της λειτουργίας της Ελληνικής Οικονομίας?

Απάντηση ΟΧΙ. Η κυβέρνηση τοποθετεί επικοινωνιακή ερώτηση για να προκαταβάλει ένα κάποιο όσως θετικό αποτέλεσμα, αφού όλοι θα συμφωνήσουν ότι είναι αναγκαία η λήψη μέτρων. Δεν προχωρά όμως στα επόμενα εύλογα ερωτήματα.

- Γιατί όλοι οι φόροι είναι έμμεση ή έχουν νοοτροπία έμμεσης φορολογίας ???
Καμία απάντηση ή μάλλον γιατί όπως υποστηρίζουν, τέτοιες τακτικές φέρνουν γρήγορα ζεστό χρήμα στο Δημόσιο. Η ερώτηση είναι έχουμε ανάγκη ζεστού χρήματος ή λόγω της διάλυσης των ελεγκτικών μηχανισμών έχουμε ανάγκη του σίγουρου χρήματος της έμμεσης φορολογίας. Λύση για άμεση είσπραξη πάντως υπάρχει. έκτακτη εισφορά από την Εκκλησία.

- Γιατί τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν, πρέπει να είναι μόνο φοροεισπρακτικά και όχι και μείωσης των δαπανών του Δημοσίου τομέα.
Γιατί η κυβέρνηση έχει ξεχειλώσει τον δημόσιο τομέα από προσλήψεις με αδιαφανεί κριτήρια έως δημιουργία επιτροπών για βόλεμα ημετέρων.

- Γιατί πληρώσαμε τους πρόωρα συνταξιοδοτημένους του ΟΤΕ, και σύντομα και της Ολυμπιακής
Γιατί ή κυβέρνηση ήθελε να αλλάξει την Ελληνική Οικονομία από μικτή σε φιλελεύθερη. Τα μέτρα όμως που επέλεξε για να περάσει από το ένα σύστημα στο άλλο ήταν όλα κουμουνιστικοστραφή. Δεν γίνετε λοιπόν με κουμουνιστικά μέτρα να περάσεις σε νεοφιλελεύθερη οικονομία.

- Το πρόβλημα είναι πρόβλημα αντιπολίτευσής ή πρόβλημα ικανότητας διακυβέρνησης.
Μάλλον η κυβέρνηση έχει σοβαρό πρόβλημα τόσο στο επίπεδο της ικανότητας διαχείρισης της Ελλάδας όσο και στο επίπεδο αντιμετώπισης της κρίσης. Παράλληλα είναι πλέον πασίδηλο ότι η κυβέρνηση έχει ανεπάρκεια ιδεών αλλά και ανθρώπων

Όσο για τις προτάσεις της αντιπολίτευσης !!!
- Γιατί δεν φορολογούν την εκκλησιαστική περιουσία που έχει προτείνει η αντιπολίτευση
- Γιατί δεν ζητά έκτακτη εισφορά από την Ελληνική εκκλησία (αποτελεί πρόταση έστω και παράφραση πρότασης της αντιπολίτευσης)
- Γιατί δεν φορολογεί της μεγάλες και πολύ μεγάλες επιχειρήσεις, μέσω αύξησης των φορολογικών συντελεστών στις ΑΕ και τις ΕΠΕ.
- Γιατί δεν γίνετε προσπάθεια για είσπραξη των ανείσπρακτων φορολογικών οφειλών, που είναι οι φορολογικοί μηχανισμοί (αποτελεί πρόταση της αντιπολίτευσης η επαναλειτουργία σοβαρών φοροελεκτικών μηχανισμών).


Κάποιοι μας δουλεύουν Ψιλό γαζί
Ρε μπας και είναι τα παπαγαλάκια ?????

Δεν υπάρχουν σχόλια: