Δευτέρα, Οκτωβρίου 26, 2009

ΕΠΩΔΥΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ

Μέσα από τα δελτία των 9 (οκτώ) κατέληξα στο συμπέρασμα, ότι οι δημοσιογράφοι πιστεύουν ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει πρόγραμμα για την οικονομία, ενώ παράλληλα δεν λαμβάνει μέτρα δύσκολα και επώδυνα.
Να αρχίσω από τα επώδυνα μέτρα.
Stage. Δεν θα ανανεωθούν οι συμβάσεις χιλιάδων νέων παιδιών. Αυτό δεν αποτελεί ένα πραγματικά επώδυνο μέτρο? Που κάποτε έπρεπε να σταματήσει. Αν διαβάσετε σήμερα τον μικροπολιτικό των Νέων, θα καταλάβετε ότι τα stage χρησιμοποιήθηκαν μέχρι, και για να επιδοτήσουν με ψήφους, συγκεκριμένους υποψηφίους, και τελικά τα κατάφεραν.
Είναι ή δεν είναι επώδυνο και σκληρό μέτρο να λες σε έναν νέο ότι σε λίγες μέρες θα είναι άνεργος και ανασφάλιστος, όταν του είχες ταγμένο ότι σε λίγοι θα δούλευε με ασφάλιση και μονιμότητα.
Τόσο τα stage όσο και τα υπόλοιπα μέτρα έχουν πολλαπλές επιπτώσεις πάνω στην κοινωνία μας. Για τα stage μειώνεται ένα σημαντικό έξοδο του δημοσίου. Και ποιος θα δουλέψει?? Μα αυτοί που τα παιδία των stage λένε ότι βγάζουν τη δουλεία τους(και το λένε πεντακάθαρα μέσα από τα τηλεπαράθυρα). Οι δημόσιοι υπάλληλοι, όπου κι αν είναι αποσπασμένοι ή τρυπωμένοι ή κρυμμένοι ή τέλος και εργαζόμενοι θα πρέπει να δουλέψουν. Θα φτάσουν ?? θα είναι αρκετοί για να καλύψουν τις ανάγκες?? Αν δεν φτάνουν (τόσοι που είναι!!!!) τότε είτε δεν είναι σωστά οργανωμένοι, και χρειάζονται οργάνωση, είτε είναι κακός εκπαιδευμένοι και χρειάζονται εκπαίδευση, οργανωμένοι κάτω από διάφορα συμφέροντα που πρέπει να διαλυθούν, είτε αδιάφοροι και πρέπει να υποκινηθούν και να παρακινηθούν, είτε όλα μαζί ή κάποια από τα παραπάνω.
Η αστυνόμευση σε δύσκολές περιοχές και η στόχευση στην εγκληματικότητα. Μια από τις μεγάλες επιτυχίες της Ελληνικής Αστυνομίας, είναι η αναμόχλευση, λίγες μέρες μετά την αποπομπή του αρχηγού, της υπόθεσης του Δημητράκη. Βρίσκονται δηλαδή, για άλλη μια φορά σε εξιχνίαση τρομοκρατικών ενεργειών.
Η επιλογή Γενικών Γραμματέων μέσα από βιογραφικά που μάλιστα είναι όλα ή σχεδόν όλα ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ. Η ρήξη με το κόμμα, (μόνο και μόνο επειδή δεν ικανοποιήθηκαν κάποιοι φίλοι που ήθελαν θέση γραμματέα, χωρίς να έχουν τόσο το θεωρητικό, ιδεολογικό υπόβαθρο ενός Μεταπτυχιακού ή διδακτορικού) αποτελεί γεγονός που αποτυπώθηκε και στην εκλογή του Γενικού Γραμματέα του κόμματος αλλά και στα μανταλάκια του Σαββατοκυριακάτικου Τύπου. Έσπασε λοιπόν ή όχι αυγά???
Βλέπουμε λοιπόν ότι σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα έδωσε δύο βασικές αρχές για την λειτουργία του κράτους:
Αξιοκρατία σε όλα τα επίπεδα, από τα stage και την πρόσληψη Δημοσίων υπαλλήλων μέχρι την επιλογή στελεχών για τις ανώτατες θέσεις του Δημόσιου τομέα. (τώρα να δούμε πως θα πούμε ότι το ψάρι μυρίζει από το κεφάλι όταν το κεφάλι θα είναι ένας από μας). Περιμένω λοιπόν εδώ σχόλια. Θα υπάρξουν λοιπόν ερωτήσεις για το πόσο αξιοκρατικά θα είναι τα κριτήρια. Καταγράφω ξανά: δεν υπάρχει περίπτωση σε θέσεις σαν και αυτές να επιλεγεί ο αξιότερος. Αυτό συμβαίνει γιατί δεν υπάρχει αξιότερος. Είναι όλοι άριστοι. Κάποιοι από αυτούς οι σχετικά ικανότεροι (αυτοί που θα έχουν καλύτερη επικοινωνία με τους προϊσταμένους υπουργούς) θα επιλεγούν. Τονίζω ότι θα επιλεγούν από λίστες ικανοτέρων και επαρκέστερων.
Πάμε τώρα να δούμε για την Οικονομία. Προϋπολογισμός τριετίας για ανάκαμψη. (ΟΠΑ??!!) Φτάνει?? ΟΧΙ τι άλλο να περιμένουμε ??? ΝΕΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ. Νέα δομή σε Υπουργεία όπως το Οικονομικών που θα διαχωριστεί σε δύο μεγάλους οργανισμούς. Τον οργανισμό της επικοινωνίας και επαφής με τον πολίτη και αυτό του ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΎ ΤΟΜΕΑ.
Να λοιπόν δύο μεγάλοι μηχανισμοί που βρίσκονται στα σκαριά. ΝΑΙ, ΝΑΙ είναι αληθινό. Σκέψεις!! Ακόμη ………….. σσσσσσσς!!!
Θέλετε άλλο ή μάλλον επιβεβαίωση?? Κοιτάτε να δείτε τι γίνετε με τον προϋπολογισμό, το έλλειμμα και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Συνδυάστε την θέση του ΠΑΣΟΚ για προϋπολογισμούς πενταετίας (αν και ακόμη δεν υπάρχει ωριμότητα στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους), με την πρόταση του Παπακωνσταντίνου στον Αλμούνια.

Σιγά σιγά θα γίνει η Ελλάδα πιο όμορφη.

ΥΓ. Τίνα Μπιρμπίλη μην ξεχάσεις να φτιάξεις ποδηλατόδρομο στην παραλιακή. Αποτελεί μέτρο πράσινης ανάπτυξης, στο επίπεδο δηλαδή της πράσινης αναψυχής, της αναψυχής δλδ που χαρίζει γυμναστική, ανανέωση και χαρά σε όλη την οικογένεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: