Τρίτη, Φεβρουαρίου 13, 2007

Σεμνότητα και Ταπεινότητα

Η διοικητική αξιοκρατία είναι άμεσα συνδεδεμένη με την σεμνότητα και την ταπεινότητα. Οι σεμνοί είναι οι άνθρωποι εκείνοι που συμβαδίζουν με την κοινωνική τους ταυτότητα δεν προβαίνουν σε ακρότητες και ακολουθούν την κοινή λογική. Είναι αξιοπρεπείς. Δεν ζητούν από τον κοινωνικό τους περίγυρο, και κυρίως από άτομα ισχυρότερα να τους βοηθήσουν να καταλάβουν θέσεις υψηλότερων ποιοτικών χαρακτηριστικών από αυτά που κατέχουν.
Η ταπεινότητα, συνάδει με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του κάθε προσώπου το οποία πρέπει να ακολουθεί το κοινωνικό μέτρο. Η χρήση της δύναμης, έστω κι αν αυτή είναι έμμεση, δεν συνάδει με άτομα που θέλουν να προβάλουν την ταπεινότητα στα κύρια χαρακτηριστικά της προσωπικότητας τους.
Τις τελευταίες ημέρες, μετά την αποκάλυψη της τραγωδίας του Διοικητή του ΙΚΑ, παρατηρούμε την κατάρρευση της νέο ηθικής που με τόσο προσεγμένο τρόπο καλλιτέχνησε η Νέα Διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.
Η άσκηση εξουσίας από ισχυρό Διοικητικό στέλεχος, λειτουργεί αφροδισιακά. Μήπως λειτούργησε και πιεστικά για προώθηση ιδίων ωφελειών;
Η παράκαμψη της ιεραρχίας και η αδιαφορία για την τυπική οργάνωση, υποδουλώνουν την σεμνότητα και τον σεβασμό στον τύπο/νόμο/θεσμό που το κράτος έχει υπερψηφίσει.
Εκτός λοιπόν από την τραγωδία που έχουν καταγράψει τα δελτία ειδήσεων, πρέπει να καταγραφεί και η αθέατη πλευρά της ιστορίας. Αυτή που καταγράφει, αποτυπώνει και διαπιστώνει ακόμη και ένας νέος και άπειρος φοιτητής Διοίκησης Επιχειρήσεων. Έλλειψη σεβασμού στην οργανωσιακή ιεραρχία, απουσία σεβασμού στην έννοια του τύπου και της τήρησης των ηθικών κανόνων της κοινωνίας και τέλος απουσία σεβασμού στην προσωπικότητα του ατόμου. Και όλα αυτά αποδεικνύονται από μια τραγική ιστορία που παρουσιάζει την καταπάτηση των δικαιωμάτων (φανερών και αθέατων) των μη ισχυρών.
Ενδιαφέρον για τον ισχυρό από τον κύκλο των ισχυρών. Ησυχία με την είδηση ότι όλα τελείωσαν και τίποτα δεν θα διαρρεύσει εκτός από ένα έγκλημα πάθους.
Τελικά ήταν μόνο ένα απλό έγκλημα πάθους;
Μήπως είναι ένα ακόμη κομμάτι που αποδεικνύει το σεμνά και ταπεινά;


Καλημέρα και να προσέχετε τις γυναίκες σας
Αν είστε και ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας εεε…. Για προσέχτε λιγάκι….. παρουσιάζεται, …. Εντέχνως ότι οι ψηφοφόροι αυτού του κόμματος δεν γνωρίζουν ούτε να ξενοπηδούν και τους χρειάζεται φροντιστήριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: