Κυριακή, Απριλίου 20, 2008

Προς Παπανδρέου Γεώργιο, τον φίλο ποδηλάτη

Προς Παπανδρέου Γεώργιο 20/04/08


Φίλε ποδηλάτη Γιώργο,

Σήμερα, και ενώ βρισκόμουν κάπου στο ποτάμι (Ιλισός – μην ξεχνάς έχει και η Καλλιθέα Ποτάμι), άκουσα ότι έπεσες με το ποδήλατο σου, σε μια διαδρομή που κάνεις αρκετά συχνά για προπόνηση, για ευχαρίστηση, για ξεκούραση. Αν και δεν γνωριζόμαστε, δηλαδή εσύ δεν με γνωρίζεις, σου λέω ότι τόσο εγώ όσο και μια μικρή παρέα φίλων αντιμετωπίζουμε παρόμοια προβλήματα αρκετά συχνά. Τι να κάνουμε, το ποδήλατο έχει ένα και μόνο μειονέκτημα ‘το να πέσεις’. Όπως λοιπόν γνωρίζεις μια πτώση δεν σημαίνει και πολλά. ΟΚ, ίσως λίγο καιρό χωρίς ποδηλασία. Σε ρωτάω όμως υπάρχει καλύτερη αίσθηση από μια καλή βόλτα στην εξοχή ή στη παραλιακή της Αθήνας (Ποσειδώνος). Περιμένω απάντησή σου. Όπως περιμένω να ακούσω από σένα και μόνο, ότι το ποδήλατο δεν είναι κάποιο επικίνδυνο παιχνίδι αλλά ένα εργαλείο για την μεταφορά μας ή μια διέξοδο από τη καθημερινότητά μας. Είναι το αντικείμενο των παιδικών μας ονείρων, η ξεγνοιασιά των εφηβικών μας χρόνων, η διασκέδαση, η ξεκούραση, η γυμναστική της ενηλικίωσής μας. Είναι η καλύτερη εναλλακτική οικολογική πρόταση για την καθημερινή μεταφορά μας.
Σου εύχομαι λοιπόν περαστικά, και γρήγορά πάλι στους δρόμους με το ποδήλατο. Γρήγορα ξανά στις βόλτες που σου (αλλά και μας) χαρίζουν ξεγνοιασιά, ξεκούραση, απόδραση από την καθημερινότητα.
Περαστικά φίλε ποδηλάτη, από έναν ποδηλάτη.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the Webcam, I hope you enjoy. The address is http://webcam-brasil.blogspot.com. A hug.