Τρίτη, Απριλίου 29, 2008

Χριστός Ανέστη .... εμείς Πότε?????

Καλή επάνοδο

Χρόνια πολλά Χριστός Ανέστη, για μας δεν ξέρω. Οι απόψεις διίστανται. Άλλοι λένε ότι Ανέστη. Άλλοι πάλι λένε ότι τον Ανέστη δεν τον ξέρουν, ξέρουν όμως τον Χριστό. Τον γνώρισαν στο Στρατό πρόσφατα. Και λένε και ξαναλένε ότι έχουν δει το Χριστό Φαντάρο.
Προσωπικά λέω ότι Χριστός πέρασε μέσα σε μια ημέρα (τη μεγάλη Παρασκευή) όλα τα πάθη. Στις μέρες μας όμως το ημερολόγιο έχει κολλήσει στη μεγάλη Παρασκευή σε καθημερινή βάση. Ούτε η μέρα της Μαρμότας να ήταν. Κάθε μέρα ψιλό έως και χοντρό προβλήματα τα οποία τα αντιμετωπίζουμε με χαμόγελο και γαμοσταυρίδη. Φοβερό αυτό. Σου έχει τύχει να χαμογελάς και να γαμοσταυρίζεις (έστω και χωρίς να ακούγεσαι).
Και όλοι μα όλοι μαζί περιμένουμε να ξημερώσει το Μεγάλο Σάββατο. Μπας και πάμε στη Κυριακή του Πάσχα και you know κάνουμε κι εμείς Πάσχα. Αλλά …., δυστυχώς η χαρά μας μένει επί του μονίμου. Γιατί ???
Μα γιατί δεν ξέρουμε αν και πότε να χαρούμε.
Αν και πότε να πούμε πως ήμαστε ευτυχισμένοι, Α
ν και γιατί αισθανόμαστε όμορφα, άσχημα, ερωτευμένοι, απογοητευμένοι.
Τουρλουμπούκι η κατάσταση. Έχουμε χάσει το μπούσουλα. Έχουμε χάσει τις αρχές μας. Ψάχνουμε για θεσμούς αλλά αυτοί μάλλον την έκαναν με ελαφρά πηδηματάκια.


Δεν υπάρχουν σχόλια: