Τρίτη, Δεκεμβρίου 23, 2008

Ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός 2009 θα εφαρμοστεί???

Την Κυριακή 21/12/08 ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της Ελλάδας για το έτος 2009. Σύμφωνα με την ίδια την Κυβέρνηση (Αλογοσκούφη αλλά και Παναγιωτόπουλο) ο προϋπολογισμός αυτός θα είναι ο βραχυβιότερος που ψηφίστηκε ποτέ από τη Βουλή των Ελλήνων. Ακουστήκαν, από τώρα, φωνές για τις επιπτώσεις τις παγκόσμιας κρίσης στην Ελληνική Οικονομία. Με αυτό τον τρόπο προετοιμάζουν την αναπροσαρμογή των μεγεθών του Προϋπολογισμού, αλλά και κάποιες ομολογημένος δύσκολές αποφάσεις.
Λόγω των πραγματικά δύσκολών Οικονομικών δεδομένων που αντιμετωπίζει η χώρα μας, όχι όμως λόγω της παγκόσμιας κρίσης αλλά κυρίως τις εσωτερικά παραγόμενης κρίσης στην Ελληνική Οικονομία, η κυβέρνηση (εκτιμώ) θα προσφύγει σε δανεισμό με υπέρογκα επιτόκια. Αν η λύση αυτή δεν λειτουργήσει, δηλαδή δεν βρεθούν Χρηματοπιστωτικά Ιδρύματα να χρηματοδοτήσουν τα ελλείμματα της Ελλάδας, τότε θα πρέπει να προσφύγουμε σε Διεθνείς Νομισματικούς Οργανισμούς (δλδ ΔΝΤ) ή Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).
Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να αναρωτηθούμε αν η χώρα μας πτώχευσε ή όχι. Από σήμερα όμως ΟΛΟΙ θα πρέπει να συζητήσουν για τους τρόπους αναχρηματοδότησης του Χρέους αλλά και τις προϋποθέσεις τόσο για προσφυγή όσο και αποδοχή των όρων που θα μας θέσουν οι Διεθνείς Χρηματοοικονομικοί Οργανισμοί. Επειδή η πολιτική που άσκησε έως σήμερα η Κυβέρνηση στον Οικονομικό τομέα, δεν ήταν η καλύτερη πρέπει να την προσέχουμε ΠΟΛΥ. Ας μην ξεχνάμε το διεθνή διασυρμό που υπέστη η χώρα μας από την απογραφή. Μια κίνηση η οποία δεν γνωρίζουμε πως έγινε (φυσική – πραγματική, λογιστική ???) τι περιλάμβανε ή τι απέγραψε και το σημαντικότερο με ποιον τρόπο διαχειρίστηκαν την όλη υπόθεση. Η αγορά τιμωρεί τον αναξιόπιστο.

Βαρύ για Χριστούγεννα κρίσιμο για την εξέλιξη της χώρας. Επειδή η πολιτική που άσκησε έως σήμερα η Κυβέρνηση στον Οικονομικό τομέα, δεν ήταν η καλύτερη πρέπει να την ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: