Δευτέρα, Ιανουαρίου 12, 2009

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ

Στην Αμερική μετά την nine eleven 11/09/01 (δηλαδή την ημέρα που έπεσαν οι Δίδυμοι Πύργοι) θεωρούν τρομοκρατικά χτυπήματα, κάθε εγκληματική ενέργεια που στόχο έχει να επηρεάσει την κοινωνική, οικονομική ή πολιτική πραγματικότητα, δημιουργώντας κλίμα ανασφάλειας, φόβο στο πληθυσμό ή να επιτείνουν το συναίσθημα αβεβαιότητας.
Σήμερα, ενώ όλη η Ελλάδα αισθάνθηκε αμήχανα από την εγκληματική επίθεση απαγωγής του μεγαλό-εφοπλιστή, ισχυρό παράγοντα της Ελληνικής Οικονομίας, η Ελληνική αστυνομία συνδέει απλά την απαγωγή με το κοινό έγκλημα.
Ένα κοινό έγκλημα ευαισθητοποιεί όλη την Ευρώπη??/
Ένα κοινό έγκλημα δημιουργεί αίσθημα ανασφάλειας και ρίγος φόβου σε όλη την οικονομική ελίτ της χώρας?
Ένα κοινό έγκλημα, το οποίο έχει επαναληφθεί και στο παρελθόν με έναν ίσως νεκρό, το γιατρό από τη Βάρη, που επικοινωνείται με τέτοια ένταση από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης δεν δημιουργεί ερωτηματικά στην Αστυνομία???
Εμένα, σε επίπεδο κοινωνικής ανάγνωσης μου δημιουργούνται μερικές σκέψεις που μπορεί (και περιμένω επιχειρηματολογία αντίθετη προς τη δική μου) να δημιουργήσουν σοβαρές συνδέσεις με παλαιότερες ενέργειες τρομοκρατικών οργανώσεων.
Όταν λοιπόν έπρεπε να κοπούν τα πόδια του καθεστώτος της δεξιάς και της δικτατορίας (μιλάμε για την περίοδο μετά τη μεταπολίτευση), τρομοκρατικές οργανώσεις, με προεξάρχουσα τη 17 Νοέμβρη, καθάρισαν σκότωσαν ή σακάτεψαν αρκετούς μεγαλό-παράγοντες της τότε άρχουσας τάξης ή της ομάδας των αστών (όπως τους ονόμαζε) που διοικούσε (σύμφωνα πάντα με τη νοοτροπία της) τη Χώρα. Παράλληλα είχανε καεί το ΜΙΝΙΟΝ και ο ΚΑΤΡΑΝΤΖΟΣ.
Σήμερα μια νέα γενιά από τρομοκράτες με περιπεπλεγμένες αντιλήψεις για την πολιτική ή με πολιτικό κομφούζιο στον εγκέφαλο, πυροβολούν στο ψαχνό χαμηλόμισθούς και απροστάτευτους αστυνομικούς.
Σήμερα μια ομάδα κοινών εγκληματιών μετά από δύο πετυχημένες προσπάθειες και μια μερικής επιτυχίας, απαγάγει μεγαλο- παράγοντες της Ελληνικής κοινωνίας.
Υπάρχουν κοινά στοιχεία στην εγκληματικότητα στη χώρα μας???
Αν ναι ποια είναι αυτά ????
Υπάρχει σύνδεση των «εξεγερμένων ομάδων» των νεαρών που καίνε τα πάντα χωρίς αιτία, καίγοντας μαζί τα όνειρα και το μέλλον της νέας γενιάς με την αστυνομία
Υπάρχει σύνδεση των τρομοκρατικών ομάδων κρούσης, που αποδεικνύουν ότι δεν σέβονται τον εργαζόμενο, το μεροκαματιαρή, το φτωχο-κακόμοιρο, με τους απαγωγής των λίγων και εκλεκτών, τους απαγωγής της επιχειρηματικής ελίτ της χώρας??/
Είναι ασύνδετα τα δύο δοχεία?

Όσο πάντως και ασύνδετα να είναι τα δοχεία του κοινού εγκλήματος με το τρομοκρατικό έγκλημα, υπάρχει μια σοβαρή ένωση των δύο. Παρουσιάζονται και τα δύο για τη χώρα μας με απαξιώτικο τρόπο. Υποβαθμίζουν τη χώρα μας κατατάσσοντας την στις χώρε με υψηλή συστεμική εγκληματικότητα η οποία αρχίζει, κυρίως λόγω της ανικανότητας της Κυβέρνησης, να δημιουργεί ασύμμετρη απειλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: