Κυριακή, Ιανουαρίου 13, 2008

Πολιτικό Σύστημα Περιορισμένης Ευθύνης και ανύπαρκτης ευθιξίας

Μάλλον η πολιτική ζωή του τόπου έχει περιέλθει σε κατάσταση αφασίας. Από την μία η κυβέρνηση, δεν μπορεί να κυβερνήσει, από την άλλη το ΠΑΣΟΚ με τις τρικλοποδιές του Μπένι, δεν μπορεί να αντιπολιτευτεί και από την άλλη τα μικρότερα κόμματα δεν έχουν αξιόλογη εναλλακτική πρόταση για την κυβέρνηση αυτού του τόπου.
Είναι έτσι τα πράγματα ή έτσι θέλουν να είναι, γιατί κάποιοι για να μπορέσουν να δημιουργήσουν κλίμα για να μπήξουν ποιο βαθιά το χέρι στη τσέπη μας, θέλουν κλίμα έντονων αντιπαραθέσεων. Μήπως συγκρούετε το παλαιό με το παλαιότερο???
Δεν μπορώ να βγάλω άκρη. Αυτό που βλέπω πάντως είναι τα ακόλουθα

Το πολιτικό σύστημα δεν μπορεί να βρει αξιόπιστη και γενικά αποδεκτή λύση για το ασφαλιστικό
Το πολιτικό σύστημα δεν έχει την ικανότητα να διαχειριστεί σοβαρές κρίσεις
Το πολιτικό σύστημα αποκρύπτει με μεγάλη επιμέλεια τους
άστοχους κυβερνητικούς χειρισμούς σε θέματα όπως ‘η ναυμαχία της Τσιπούρας’ ή ακόμη και γενικότερου ενδιαφέροντος θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής άμυνας.

Φαίνεται λοιπόν ότι το σύστημα που μας κυβερνά αυτή την στιγμή Κυβέρνηση και συμπάσι η αντιπολίτευση (αξιωματική και μη) έχει φτάσει στα όρια του.
Τι περιμένω???
Πάντως όχι μια παλαιά και κακή επιλογή όπως αυτή που αισθάνομαι ότι μου σερβίρουν σήμερα. Εννοώ τον κυρ. Μπένι. Δυστυχώς η μωροφιλοδοξία του έχει χτυπήσει καμπάνες. Επιτέλους ρε Βαγγέλα όχι πολιτική για την εξουσία χωρίς εικόνα και όραμα.
Μια σοβαρή διαπίστωση που έχω κάνει είναι ότι δεν υπάρχει στον τόπο δύναμη ανατροπής. Δεν θέλει κανένας να ανατρέψει την κατάσταση γιατί φοβάται ότι θα τον φάει η μαρμάγκα. Και εδώ βέβαια δεν εννοώ Τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ αλλά συγκεκριμένα πρόσωπα. Πρόσωπα με άκαιρες παρεμβάσεις και πολιτικές που βασιζόμενοι σε εκδοτικά συμφέροντα αλλά και σε νταβατζίδες (κατά Καραμανλή και όχι δική μου) θέλουν να συνεχίσουν το προγραμματικό έργο της κυβέρνησης Μιτσοτάκη. Ναι – ναι της κυβέρνησης που δρομολόγησε σύμφωνα με τον Θεωρητικό του Σημιστισμού πρόεδρο του ΟΠΕΚ τις εξελίξεις για τις ιδιωτικοποιήσεις των ΟΤΕ, ΔΕΗ, κ.α.
Βλέπεται λοιπόν που όσοι σκέφτηκαν ότι η πολιτική ζωή του τόπου αλλάζει με συγκατοίκηση Βενιζέλου και Ντόρας δεν έχουν και πολύ άδικο. Βλέπετε ότι στην ουσία το νέο του Σημίτη ήταν παλαιό αφού είχε δρομολογηθεί επί Μητσοτάκη.
Αυτό λοιπόν που θα ψηφίσουμε σε επόμενες εκλογές είναι η Μπένι ή Ντόρα???
Δηλαδή το ίδιο νόμισμα με τις δύο όψεις του??.
Εκτός και δούμε ένα κόμμα ΝτοροΜπενισμού ή ΜπενιΝτορισμού. Είπαμε έχουν συναφείς απόψεις.
Τελικά αυτό που νομίζω ότι πρέπεί να πω είναι ρε που παααααμε ρε …. Ρε που πάμε ρε…… Εδώ γίνονται Σόδομα και Γόμορρα……

2 σχόλια:

ο δείμος του πολίτη είπε...

Συμφωνούμε απολύτως. Η κατάσταση έχει περιέλθει σε μία φάση που οι "δημοκράτες" την ονομάζουν τέλος της μεταπολίτευσης. Τα ίδια σε άλλο ύφος έλεγα και στο δοκίμιό μου για τη δημαγωγία της "δημοκρατίας".

ERMIS είπε...

Μάλλον έχουμε κοινή λογική. Πρέπει όμως να καταγράψω ότι αυτή η κοινή λογική είναι απούσα από τους πολιτικούς και τους δημοσιογράφους.