Δευτέρα, Νοεμβρίου 03, 2008

Γιατί ο Βγενόπουλος συμφωνεί με μια πολιτική υπέρβασης αλλά και συναίνεσης

Ο μέγα-Τραπεζίτης κκ.Βγενόπουλος κατέθεσε την άποψη ότι το προσχέδιο του προϋπολογισμού 2009 είναι πλέον ένα κείμενο άνευ ουσίας.
Οι περί των Υπουργό Οικονομίας, βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, δεν υποστηρίζουν στο σύνολό τους το σχέδιο αυτό. Στις ομαδοποιήσεις και τις τάσεις που έχουν αναπτυχθεί για την εφαρμογή του προϋπολογισμού έχουμε αναφερθεί σε προηγούμενο κείμενο.
Ο Πρωθυπουργός Καραμανλής, για άλλη μια φορά καλύπτει έναν Υπουργό, τον Αλογοσκούφη, που δεν κατανοεί την πραγματική κατάσταση της Οικονομίας ή που για κάποιους δικούς του λόγους επιθυμεί να έχει την Ελληνική Οικονομία περισσότερο εκτεθειμένη σε διεθνής Οικονομικούς κινδύνους.
Να θυμίσω ότι Βουλγαράκη και τον Ρουσόπουλο, τους είχε στην κυβέρνηση, και τους κάλυπτε, για μεγάλο χρονικό διάστημα. Με αυτούς τους δύο έβλαψε την κατάσταση του κόμματός του, την εικόνα της κυβέρνησής του στο εσωτερικό της χώρας, ενώ καθυστέρησε να αντιδράσει σε σοβαρά ζητήματα όπως η Διεθνή Οικονομική Κρίση. Με την αδιαλλαξία όμως του κκ.Αλογοσκούφη θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην κοινωνία της χώρας.
Ορθολογικά σκεπτόμενος ο κκ.Βγενόπουλος διατύπωσε προτάσεις που αγγίζουν την αγορά, διατυπώνοντας την πρόταση να βοηθήσει τώρα τους μικρούς και μεσαίους, αλλά με το αζημίωτο. Άλλωστε, και φυσικά τον πιστεύουμε, οι Τράπεζες δεν είναι φιλανθρωπικά ιδρύματα, αλλά ούτε και κράτος. Περιμένει δηλαδή το κράτος να κάνει την δουλεία που πρέπει να κάνει σε μια Μικτή Οικονομία, σε μια Οικονομία παρεμβατική σε μία Σύγχρονη Οικονομία.
Από την άλλη όπως πάντα γνωρίζαμε, ο κκ.Βγενόπουλος έχει μάλλον άσχημες σχέσεις με την αριστερά. Μήνυση στον κκ.Παπανδρέου, Μήνυση στον κκ.Τσίπρα…….
Με κάποιο τρόπο, και βλέποντας τις εξελίξεις να έρχονται πρέπει να ρίξει γέφυρες, αρχικά στα ορθολογικά και σοβαρά σκεπτόμενα στελέχη των αριστερών κομμάτων, και στη συνέχεις στο λαό που τα υποστηρίζει. Business man είναι ο κκ.Βγενόπουλος, δεν είναι εργατάκος. Την δουλεία του θέλει να κάνει, και παρεμπίπτοντος η δουλεία του Τραπεζίτη και δύσκολή είναι και απαιτητική.
Κρύβει κι άλλα η προσπάθεια του Βγενόπουλου!!! να συνετίσει την Κυβέρνηση??? Μα βέβαια:
Να ξεκλειδώσει, με όσες κινήσεις έχει κάνει ως σήμερα, την προστασία του κράτους σε Μεγάλες τράπεζες που θα μπορούσαν Άνετα να περάσουν στα χέρια του αναίμακτα και χωρίς την δικαιολογία της κρίσης.
Να πιέσει την Κυβέρνηση, εξουδετερώνοντας τα σαθρά (ουσιαστικά και τυπικά) σχέδια χρηματοδότησης των Τραπεζών. Το κλίμα που έχει αναπτύξει με τις δηλώσεις του έχει δημιουργήσει ήδη μια de facto αντίδραση των καταθετών στο άκουσμα ότι μια Τράπεζα θα υιοθετήσει το πρόγραμμα χρηματοδότησης του κράτους. Με αυτό τον τρόπο ακυρώνει την όποια ικανότητα (που προσωπικά πιστεύω ότι καταντά ανικανότητα και ανεπάρκεια) της κυβέρνησης να ασκήσει Νομισματική (????) πολιτική.
Από ότι είδα παρέμεινε αθεράπευτα Φιλελεύθερος, αλλά όχι και ασύδοτος. Τουλάχιστον μας έδειξε ότι ξέρει τα όρια του ασύδοτου και προτείνει στην Κυβέρνηση ότι είναι η ώρα να τα ανακαλύψει κι αυτή.
Συμφωνώ μαζί του???? Αν ήμουν εγώ ο κκ.Βγενόπουλος…. τα ίδια θα έκανα. Δυστυχώς όμως σε επίπεδο κοινωνικού κράτους και με την αλλαζονία που επιδεικνύει θα διαφωνήσω για τις λέξεις που δεν μας είπε.
Δεν μας είπε αν τον ενδιαφέρει η ελεγχόμενη Οικονομία, όταν με βάση την κεφαλαιακή του επάρκεια θα μπορούσε να ελέγχει αυτός την Οικονομία. Δεν μας είπε δηλαδή αν θέλει να ελέγξει αυτός με τρόπο μόνιμο και διαρκεί την Ελληνική Οικονομία.
Δεν μας είπε ότι με τις κινήσεις του δημιούργησε τοίχους – εμπόδια για την εφαρμογή μέτρων με στόχο την εξυγίανση των χαρτοφυλακίων μικρών – μεσαίων – και μεγάλων Τραπεζικών οργανισμών.
Δεν μας είπε ποιες είναι η Στρατηγικές του σε σχέση με την Alpha Bank το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, η Τράπεζα Αττικής και άλλες Ιδιωτικές ή ημι-κρατικές τράπεζες. Δεν μας είπε αν αυτός αδυνατήσει (χρηματοοικονομικά) τι θα κάνει τον Χρηματοοικονομικό όμιλό του
Προσοχή λοιπόν στους ‘Δαναούς και δώρα φέροντες’

Δεν υπάρχουν σχόλια: