Παρασκευή, Νοεμβρίου 21, 2008

ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ

Μικρές αλλαγές στο προϋπολογισμό. Η αλήθεια είναι ότι προσωπικά περίμενα από την χώρα μου να υιοθετήσει ένα προϋπολογισμό επιθετικότερο απέναντι στη κρίση. Η παγκόσμια οικονομική κρίση έχει αρχίσει να επηρεάζει την Ελληνική Οικονομία. Αυτό σημαίνει ότι ενώ θα έπρεπε να είχαν ληφθεί προληπτικά μέτρα, τελικά όχι μόνο δεν λαμβάνονται αλλά αφήνονται οι ευαίσθητες οικονομικές ομάδες στο έλεος της κρίσης.
Ακούω ότι ο Αλογοσκούφης είπε στην συνέντευξη που παραχώρησε για τον προϋπολογισμό, είπε πως για τα ελλείμματα του προϋπολογισμού φταίνε οι προηγούμενες κυβερνήσεις που λειτουργούσαν την Οικονομία με ελλειμματικούς προϋπολογισμούς. Δυστυχώς είναι η πρώτη φορά που άνθρωπος κατηγορεί τον εαυτό του για λάθη που έκανε στο παρελθόν. Η ομολογία ήταν πεντακάθαρη, ‘Για τον φετινό προϋπολογισμό φταίνε οι προηγούμενες κυβερνήσεις’. Ο κ.Αλογοσκούφης ήταν υπουργός Οικονομικών σε προηγούμενες κυβερνήσεις. Αυτός πρότεινε το προϋπολογισμό του κράτους για τα έτη 2005, 2006, 2007, 2008. Σε ποιες κυβερνήσεις αναφέρετε??? Είναι ο πέμπτος προϋπολογισμός του. Αυτά τα πέντε χρόνια τι έκανε????
Ποιους κατηγορεί δηλαδή!!!!!! Αυτούς που κυβέρνησαν την Ελλάδα την εποχή του Τρικούπη??? Γιατί εγώ από τα λίγα που θυμάμαι όταν παρέδωσε το ΠΑΣΟΚ την κυβέρνηση στη Νέα Δημοκρατία, έγιναν απογραφές έγιναν επιτηρήσεις,….. , και τι δεν έγινε στην Οικονομία. Εν ολίγοις μας έκανε ρεζίλι σε όλη την Ευρώπη η πρακτική Αλογοσκούφη. Αφού λοιπόν μας έβγαλε από την επιτήρηση και μας είπε προεκλογικά (2007) ότι πάμε καλά !!!, τώρα πάλι μας λέει ότι φταίνε κάποιοι άλλοι.
Να θυμηθώ ότι σήμερα η Νέα Δημοκρατία, καταγράφει τα οικονομικά γεγονότα με τις μεθόδους που κατέκρινε την περίοδο της απογραφής.
Σας είχαμε καλέσει να μας πείτε ποιοι ήταν αυτοί οι άσχετοι που έφτιαξαν το προσχέδιο προϋπολογισμού, αντί να μας τους πείτε, να τους απομονώσετε και να προχωρήσετε σε ανάπτυξη νέου προσχεδίου και νέου τροποποιημένου προϋπολογισμού, Προτιμήσατε να μην κουραστείτε, να διορθώσετε τα χοντρά και να προχωρήσετε σε έναν προϋπολογισμό ΟΠΕΡΕΤΑ.
Καταψηφίζουμε τον προϋπολογισμό και καλούμε κάθε νοήμονα ΝεοΔημοκράτη να πράξει το ίδιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: