Πέμπτη, Νοεμβρίου 27, 2008

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΙ

Ο προϋπολογισμός της χώρας αποτελεί καταστατικό έγγραφο και νομοθετική δέσμευση της κυβέρνησης. Προβλέπει τα έσοδα και τα έξοδα της χώρας (του κράτους, στενού και ευρύτερου). Είναι δηλαδή μια πυξίδα για την πορεία του Έθνους για τον επόμενο χρόνο. Δυστυχώς ο κρατικός προϋπολογισμός, για φέτος αποτελεί ένα ευχολόγιο. Προβλέποντας έσοδα από φορολογία 7 και κάτι δις ευρώ, αποτυπώνει την κακή κατάσταση της οικονομίας και την ανίκανη και ανεπαρκή διαχείριση των οικονομικών της χώρας από τον Υπουργό Οικονομικών. Βασικός συνένοχος της κακής οικονομικής κατάστασης της χώρας είναι και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Δυστυχώς, αν και πολύ καλά εκπαιδευμένοι υπάλληλοί τα στελέχη του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, δεν κατάφεραν να καταγράψουν στον προϋπολογισμό
1. την αντίληψή τους για την σοβαρότητα της Οικονομικής κρίσης
2. την αντίληψή τους για την κατάσταση της εσωτερικής οικονομίας
3. σοβαρά, αξιoλογα, ικανά και επαρκή μέτρα για την αντιμετώπισή της εισαγόμενης κρίσης
4. μέτρα καταπολέμησης της εσωτερικά ανακυκλούμενης ή και δημιουργούμενης κακής οικονομικής κατάστασης της Ελληνικής Οικονομίας.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση θέσπισε δέσμη μέτρων για την τόνωση της Ευρωπαϊκής Οικονομίας. Προτρέπει της χώρες μέλη της να μειώσουν τους συντελεστές ΦΠΑ. Θεωρεί ότι η αύξηση της ρευστότητας της αγοράς, θα βοηθήσει την ανάπτυξη και την έξοδο από την κρίση. Πως όμως θα μειώσει τους συντελεστές ΦΠΑ η κυβέρνηση όταν έχει καταγράψει έσοδα από φόρους υψηλότερα από τα περσινά???? Η κυβέρνηση λοιπόν λόγω της εσωτερικής κρίσης (εγχώρια Οικονομική κρίση), και της μη εμφανιζόμενης αλλά πραγματικά επιτηρούμενης Ελληνικής Οικονομίας προβλέπω ότι δεν θα μειώσει τους φορολογικούς συντελεστές του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας. Έτσι θα είναι ειλικρινής απέναντί μας ‘δεν θα αυξήσει το ΦΠΑ’ αλλά παράλληλα και ψεύτης ‘ο ΦΠΑ θα μειώνετε σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης’. Όπως καταλαβαίνετε τα ευεργετήματα αυτών των μειώσεων δεν θα τα νιφτούμε εμείς οι Έλληνες. Αν επιλέξει να ακολουθήσει την μείωση των συντελεστών ΦΠΑ, τότε ….., απλά πολύ απλά θα έχει σοβαρές αποκλίσεις στο σημείο των εσόδων από φόρους. Αλλάξτε τώρα το σχέδιο προϋπολογισμού που έχει κατατεθεί στη Βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: