Δευτέρα, Νοεμβρίου 17, 2008

Αντιπερισπασμοί της Νέας Δημοκρατίας

Στον πόλεμο όταν ο αντίπαλος είναι πολύ στριμωγμένος έχει μια σειρά από κινήσεις που μπορεί να κάνει για να βγει από την δύσκολη θέση.
Να ελέγξει τις δυνάμεις του σε ανθρώπινο δυναμικό
Να ελέγξει το απόθεμα πυρομαχικών
Να ελέγξει τη γεωγραφία και τις πιθανές εναλλακτικές διαδρομές απεμπλοκής ή φυγής από τα δύσκολα
Να ελέγξει τις καιρικές συνθήκες
Να δει από που και με ποιον τρόπο μπορεί να πάρει βοήθεια
Αν ελέγξει όλα τα παραπάνω και δει ότι τα πράγματα είναι πολύ μαύρα, τότε καταλήγει στο συμπέρασμα ότι θα πρέπει να θυσιάσει προσωπικό, με στόχο να κερδίσει τον πόλεμο.
Σήμερα αυτό που ζούμε στη πολιτική είναι περίπου παρόμοιο με αυτό που θα ζούσε ένας Στρατηγός στριμωγμένος. Ο κκ.Καραμανλής είναι στη γωνία για ένα πραγματικό και ουσιαστικά πρωτοφανή σκάνδαλο.
Το ανθρώπινο δυναμικό του???
Μάλλον με σοβαρές ελλείψεις. Οι Καραμανλοφύλακες είναι πλέον απομακρυσμένοι από τον πρωθυπουργό, θύματα άλλων μικρότερων ή μεγαλύτερων σκανδάλων ή του ίδιου του σκανδάλου του Βατοπεδίου. Οι εναπομείναντες……, μάλλον απαίδευτοι. Αναγκαστικά λοιπόν πρέπει να αντιμετωπίσουμε την κρίση όχι με πρωτοκλασάτους (οι οποίοι προφυλάσσουν εαυτούς) αλλά με τυχάρπαστους ή δευτεροκλασάτους και με πολλά προβλήματα.
Το απόθεμα πυρομαχικών ??
Τώρα βγαίνει στο προσκήνιο. Λάσπη. Ίσως όχι μόνο για τους αντιπάλους. Ή μάλλον κυρίως για τους ομογάλακτους. Η λάσπη λοιπόν αποτελεί το κυριότερο οπλικό σύστημα. Καταργεί και καταρρίπτει ομολογίες και ανθρώπους. Κυρίως όμως αποπροσανατολίζει.
Η γεωγραφία ???
Αποτελεί το σχεδιασμό της φυγής. Δυστυχώς εδώ αν δεν έχεις το κατάλληλο προσωπικό ή σέρνεις πολλούς τραυματίες, τα πράγματα είναι δύσκολα. Και αυτή τη στιγμή κουβαλάμε (στο Βατοπέδι) δύο Υπουργούς (Καραμανλοφύλακες) και μερικούς περιφερειακούς.
Οι καιρικές συνθήκες ???
Αποτελούν την ικανότητα για εκλογές ή για ανασχηματισμό. Βροχές και καταιγίδες δηλαδή, όταν μια κυβέρνηση καταρρέει μετά από έναν ανασχηματισμό, διαλύεται.
Βοήθεια ???
Μόνο από τον Καρατζαφέρη…. Κατέστησε εαυτό έμμεσο υποστηρικτή της Νέας Δημοκρατίας. Και βέβαια έχει κερδίσει το πρωτοφανές. Να είναι Νεοδημοκρατηκότερος των Νεοδημοκρατών. Δηλαδή να βαράει τη Νέα Δημοκρατία για τα κακώς κείμενα, και να την υποστηρίζει !!!!! χωρίς λόγω και αιτία, με στόχο να μην πέσει.
Μέσα λοιπόν σε όλη αυτή την παρα- εξεταστική είναι πλέον αναγκαίο να συζητηθεί η σύσταση Προανακριτικής. Πρέπει να σφίξουν μερικοί κ……

Δεν υπάρχουν σχόλια: