Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 09, 2009

Το δημοσίευσα την Κυριακή 6/9/09, Στο profile Ermis Taxydromos του facebook.
"Αν δεν καταλαβαίνει η Μπακογιάννη οτι αλλάζει η φορολογία τότε φαντάσου τι καταλαβαίνουν οι άλλοι. ΠΡΟΣΟΧΗ: Θα φορολογηθούν τα κέρδη των ΑΕ και ΕΠΕ που δεν επενδύονται μαζί με τα λοιπά εισοδήματα από άλλες πηγές. Αυτά μέχρι σήμερα δεν φορολογούνται. Απαλλάσσονται, Δωράκι στους έχοντες και κατέχοντες της ΝΔ. ΝΑΙ θα καταργηθεί το ΕΤΑΚ. Θα επανέλθουν ρυθμίσεις παρόμοιες με το φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας" Επιβεβαιώθηκα.
Σήμερα γράφω <<και αν υπάρχει κάποιος από το Οικονομικό Επιτελείο της ΝΔ να το διαψεύσει ας το Κάνει>>. 'Ανάλογα με την επιλογή της κλίμακας φορολογίας εισοδήματος, προκύπτει 1. ελάφρυνση των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων, 2. επιπλέον έσοδο για το κράτος από 1,2δις € έως .... Δηλαδή τουλάχιστον 1,2 δις € αύξηση στα ταμεία του Δημοσίου. Σημειώνω ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ
Γιατί αντί να κόπτετε η ΝΔ για τους έχοντες και κατέχοντες, δεν στρώνει τα golden boys της να τρέξουν κανά μοντελάκι οικονομετρικό ή απλά στατιστικό, για να δει τι έπρεπε να είχε κάνει για την αντιμετώπιση της κρίσης???
Αυτό όμως που απέδειξαν τα golden boys της ΝΔ ήταν ότι δεν ήταν ικανοί και επαρκείς για να αντιμετωπίσουν την πραγματικότητα. Για άλλη μια φορά τα κονόμησαν χωρίς να αποδώσουν έργο για την χώρα. Εξέθεσαν εαυτό,….., αλλά επιτρέψτε μου να πω και τα πανεπιστήμια που τους ανέθρεψαν.
Εδώ λοιπόν καταγράφονται δύο σημαντικές διαφορές μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.
Διαφορά αντίληψης ως προς τους χαμηλόμισθους – χαμηλοσυνταξιούχους και τους έχοντες και κατέχοντες. Δηλαδή από την μια σοσιαλιστική αντίληψη, ενδιαφέρον για την κοινωνία στο σύνολό της Κοινωνική Δικαιοσύνη, επίκεντρο ο Πολίτης, από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ. Ενδιαφέρον για την διαφύλαξη (με κάθε τρόπο) του κεφαλαίου, από την πλευρά της ΝΔ. Παράδειγμα το νόμιμο και ηθικό με την ΕΠΕ του Βουλγαράκη.
Διαφορά ικανότητας στελεχιακού δυναμικού. Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στύβουν το μυαλουδάκι τους, τρίβουν τα παντελόνια τους στις καρέκλες και τελικά παρουσιάζουν έργο. Τα στελέχη της ΝΔ, τα παίρνουν χοντρά ως golden boys, αλλά από αποτελέσματα και λύσεις ………
Ανάλυση για το ΕΤΑΚ άλλη φορά (σήμερα δεν κλέβουμε εκκλησίες)
Για να δούμε θα επιβεβαιωθούμε

Δεν υπάρχουν σχόλια: