Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 11, 2009

ΕΤΑΚ !!!!

Είδατε τον ΕΤΑΚ???
Ο πρωθυπουργός δεν ήξερε τι είναι ο ΕΤΑΚ και πως υπολογίζεται, θεώρησε ότι αποτελεί μεγάλο μαθηματικό πρόβλημα. Τελικά ελπίζουμε όλοι να κατανόησε ότι είναι μεγάλο πρόβλημα αλλά για την καθημερινότητά μας.
Υπήρξε κινητοποίηση στη ΝΔ για να απαντήσει για τον ΕΤΑΚ. Η απάντησή της ήταν επίσης απογοητευτική.
Δεν διέψευσε ότι πληρώνουμε παραπάνω σήμερα ή ότι σήμερα πληρώνουμε όλοι ενώ παλαιότερα πλήρωναν μόνο οι έχοντες και κατέχοντες,
Δεν διέψευσε ότι οι κάτοχοι μεγάλης ακίνητης περιουσίας πληρώνουν λιγότερο σήμερα (σε κάποιες περιπτώσεις αρκετά κάτω του μισού (Ένας άγαμος με ακίνητη περιουσία 1 εκατομμύριο ευρώ θα πλήρωνε ΦΜΑΠ πάνω από 4.300 Ευρώ και με ΕΤΑΚ πληρώνει 800 ευρώ ) που εφαρμόζετε ο ΕΤΑΚ. Προσπάθησε να αποπροσανατολίσει αλλά δεν τα κατάφερε. Μας έφερε παράδειγμα μιας ‘μέσης οικογένειας’ που κατοικούν σε ακίνητο 1εκ€. Και πάλι δεν του βγήκε.
Δεν διέψευσε ότι τα φορολογικά βάρη από την χρήση της ακίνητης περιουσίας των λίγων, τα πληρώνουν με μάλλον άσχημο επιμερισμό οι πολλοί.
Κατάφερε να μας πείσει ότι στη ΝΔ δεν ξέρουν τι φόρους βάζουν, και τι επιπτώσεις έχουν αυτοί οι φόροι στην μέση Ελληνική Οικογένεια.
Μπράβο στα παιδιά του ΠΑΣΟΚ που μας άνοιξαν τα μάτια.
Περιμένετε ξέρουν κι άλλα για τη φορολογία. Είπαμε τα στελέχη της ΝΔ δυστυχώς ασχολούνται (ασχολήθηκαν) με το πώς θα γίνουν golden boys. Τα παιδία του ΠΑΣΟΚ, δουλεύουν, έχουν λιώσει παντελόνια σε καρέκλες, έχουν βγάλει B.L.A.ή προς επισκευή lap top και Υπολογιστές.
Και που να δείτε τις προτάσεις για την πράσινη ανάπτυξη. Αυτό που πρέπει να κάνουμε ΌΛΟΙ είναι να χαλυβδώσουμε την προσπάθεια που γίνετε, για να εφαρμοστούν αυτές οι προτάσεις.

Μαζί Μπορούμε

Δεν υπάρχουν σχόλια: