Κυριακή, Σεπτεμβρίου 06, 2009

Έπεισε ο Καραμανλής στη Φετινή ΔΕΘ??

Ο καλός παλιόφιλος κκ.Καραμανλής (‘…..ρε παιδάκι μου’ – ακούστηκε να λέει) ήρθε απόψε απ’ τα παλιά. Ήρθε σαν Ζουπερ μαν (προσοχή όχι superman) να μας σώσει από την κακή διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ!!!!! Η αλήθεια είναι ότι μας θύμισε πολλά. Όλα όσα θα θέλαμε να είχε κάνει. Τελικά όμως τι έκανε?? Μας μίλησε για Λάθη.
Στα λάθη λοιπόν που παραδέχθηκε στη ΔΕΘ, καλά θα ήταν να προθέσουμε ότι,
Κυβέρνηση της Χώρας ήσασταν εσείς κ.Καραμανλή και όχι το κακό ΠΑΣΟΚ.
Μάλλον λοιπόν θα πρέπει να απαλλαγούμε από την πραγματικά κακή Κυβέρνηση.
Για να δούμε όμως σε τι δεν απάντησε:
Σε ερώτηση του ALTER, αν γνώριζε ότι η προκήρυξη των εκλογών θα δημιουργούσε σοβαρό πρόβλημα στη διακυβέρνηση της χώρας, λόγω (α) της πιθανής ακυβερνησίας, (β) της αδυναμίας διαχείρισης της οικονομικής κρίσης από μια νέα αδύναμη κυβέρνηση, δεν απάντησε.
Σε ερώτηση γιατί δεν έκανε διπλές εκλογές τον Ιούνιο, δεν απάντησε.
Σε ερώτηση γιατί φτάσαμε ως εδώ, δεν απάντησε.
Να τονίσουμε λοιπόν εδώ ότι σκοπός του κ.Καραμανλή δεν ήταν η Νωπή εντολή, αλλά η δημιουργία, μετεκλογικά, άσχημου πολιτικό – οικονομικού κλίματος.
Θεωρεί ότι η μη αυτοδυναμία του ΠΑΣΟΚ θα του δώσει πόντους. Θα τον καταστήσει ως τον μοναδικό πολιτικό πόλο που έχει τη δυνατότητα να κυβερνήσει και να βγάλει τη χώρα από τα αδιέξοδα. Αλήθεια ποιος τα δημιούργησε???
Αίτιο λοιπόν της προκήρυξης εκλογών σύμφωνα με όσα έχουμε γράψει μέχρι σήμερα και συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε, είναι:
(1) Αδυναμία διοίκησης. Δεν έχει την ικανότητα να διαχειριστεί τους άμεσα υφισταμένους του (Υπουργικό Συμβούλιο). Χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν η αδυναμία αλλαγής περιφερειαρχών. Όσων αφορά την Κρατική μηχανή, όποιος ζήταγε έπαιρνε ότι ζήταγε αρκεί να ακολουθούσε τις σωστές διαδρομές με τα κατάλληλα πρόσωπα. Κάτω από αυτές τις συνθήκες, το Οργανόγραμμα του Δημόσιου γιγαντώθηκε. Εκτός από νέες θέσεις ευθύνης σε ΔΕΚΟ, οργανισμούς και Υπουργεία, δημιουργήθηκαν (για τις ανάγκες μας πάντα – και όχι για τις ανάγκες της τσέπης μερικών πολλών αρεστών) νέες θέσεις εργασίας. Οι παλαιές θέσεις ευθύνης στελεχώθηκαν από άτομα της απολύτου κομματικής εμπιστοσύνης. Όπως όλοι είδαμε το Μπάχαλο δεν άργησε να έρθει. Η αστυνομία αδύναμη και άφαντη. Η πυροσβεστική, παρακολουθεί τις πυρκαγιές. Η οικονομία,….., ούτε ψήλος στον κόρφο μας. Θυμίζω, από την ήπια προσαρμογή επήγαμε στην πολιτική της σκληρής λιτότητας.
(2) Ανικανότητα ανάλυσης και καταγραφής της κοινωνικοοικονομικής πραγματικότητας. Από την περσινή ΔΕΘ μέχρι σήμερα έχουν συμβεί όλα τα περίεργα. Από σκάνδαλα τουλάχιστον, Σκάνδαλο Βατοπεδίου, ψιλοκουκούλωμα στα ευαίσθητα σημεία της υπόθεσης Ζαχόπουλου, Siemens, δεν γράφουμε το σκάνδαλο των ομολόγων που είναι υπό δικαστική (όπως πιστεύουμε) διερεύνηση, αλλά και άλλα σκάνδαλα τόσο πανελλήνιου ενδιαφέροντος όσο και τοπικού.
(3) Ανικανότητα σχεδιασμού και αποτελεσματικής αντιμετώπισης των κοινωνικών εκρήξεων. Σημειώνουμε ότι πέρσι το χειμώνα, η Αθήνα καιγόταν πότε από τους μαθητές (???) πότε από τους λαθρομετανάστες….., όποιος ήθελε έκαιγε, όποτε ήθελε, όταν ήθελε.
(4) Ανικανότητα να δημιουργήσει όραμα για τους Έλληνες. Στο τέλος του 2004, όλοι μας περιμέναμε ότι θα ζούσαμε καλύτερα. Είχαμε διοργανώσει, φοβερούς, Ολυμπιακούς Αγώνες. Όλη όμως η προσπάθεια που κάναμε, έμεινε κλειδωμένη και αχρησιμοποίητη. Δεν εκμεταλλευτήκαμε την περιουσία μας. Μας είπε ότι θα καθαρίσει τη διαφθορά. Πραγματικά οραματικό. Καταλήξαμε στους Νταβατζίδες του Μαϊρακτάρη.
(5) Ανεπάρκεια ανθρώπινου δυναμικού με ήθος. Η τάξη και ηθική μετατράπηκε στο Νόμιμο και Ηθικό.
(6) Ανεπάρκεια συνδυασμένων πολιτικών για την αντιμετώπιση της ανεργίας και της ανάπτυξης.
Αν αυτά δεν αρκούν δεσμεύομαι καθ’ όλη τη προεκλογική περίοδο να καταγράφω τα αίτια της προκήρυξης των εκλογών.
Ας δούμε τώρα μερικές από τις επιπτώσεις:
(1) Επιβράδυνση της Οικονομίας. Αν και η οικονομία ήταν σε κακά χάλια, με τις εκλογές αρκετές αναπτυξιακές διαδικασίες σταματούν. Να τονίσουμε εδώ τα ακόλουθα: (α) Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα έχει δύο επίπεδα. Το επίπεδο της εσωτερικά παραγόμενης κρίσης και το επίπεδο της εισαγομένης. Εδώ πρέπει να τονίσουμε ότι η εισαγόμενη κρίση, έχει επιπτώσεις στη Ελληνική Οικονομία. Αυτό σημαίνει ότι δεν την πλήττει άμεσα. Η εσωτερική όμως κρίση αποτελεί τροχοπέδη στην ανάπτυξη της χώρας. Αυτή την κρίση την δημιούργησε η ΝΔ με την ανικανότητα και την ανεπάρκειά της να διοικήσει την Ελλάδα. (β) Αν και δώθησαν στις επιχειρήσεις και τους κεφαλαιούχους (μετόχους, μεριδιούχους, κα.) σημαντικά κίνητρα μέσα από τους φορολογικούς νόμους (σημαντική μείωση της φορολογίας Νομικών προσώπων με εξάντληση της φορολογικής υποχρέωσης στη πηγή) δεν κατάφερε να δημιουργήσει αγορά με βάθος , ικανή να αντιμετωπίσει τόσο της εσωτερική κρίση όσο και τις επιπτώσεις της εισαγόμενης.
(2) Πολιτική αστάθεια. Αυτή ξεκίνησε από την ημέρα προκήρυξης των εκλογών, γιατί?? Μα γιατί κανείς δεν κατάλαβε τι προσπαθεί να κάνει ο ποιητής. Σενάρια επί σεναρίων σε μια εποχή που απαιτείται η μέγιστη προσήλωση στην Οικονομία. Πολιτική αστάθεια όχι όμως μόνο στην χρονική περίοδο πρό εκλογών αλλά και μετά. Για φανταστείτε τι θα συμβεί αν δεν έχουμε αυτοδυναμία ??? Θα δώσουμε δίκαιο τότε στον Καραμανλή ο οποίος είπε ότι (α) θέλω αυτοδύναμες κυβερνήσεις, (β) προκήρυξα εκλογές για το καλό του τόπου, (γ) η αντιμετώπιση της κρίσης θέλει ισχυρή Κυβέρνηση.
Όπως και να έχει η κυβέρνηση του Καραμανλή όχι απλά κούρασε αλλά δημιούργησε περισσότερα προβλήματα από αυτά που θέλησε να λύσει.
Σωστά πάμε τώρα σε εκλογές, αν και η άποψη μου είναι ότι θα έπρεπε να πάμε σε εκλογές τον Ιούνιο (διπλές). Ακόμη όμως και τώρα η απαλλαγή από μια ανεπαρκή και ανίκανη κυβέρνηση είναι το ζητούμενο.
Όσο για την συνέντευξη τύπου της ΔΕΘ. Μια αποχαιρετιστήρια μάζωξη, παλαιών φίλων που αντάλλαξαν φιλικά απόψεις ….. Ένας σχεδιασμός που θα θέλαμε να τον δούμε πέρσι. Εξαγγελίες που θα έπρεπε να τις βάλει σε εφαρμογή σε προηγούμενο χρόνο. Τώρα με αυτά που εξήγγειλε ποιον έπεισε ??
Επιπλέον τέλος τα χαζοδειλήματα. Καραμανλής ή Παπανδρέου. Μπορούμε να έχουμε μια Κυβέρνηση που θα εφαρμόσει την αξιοκρατία, θα έχει την ικανότητα να δημιουργήσει ευκαιρίες για τους νέους, θα δημιουργήσει τις προοπτικές για αειφόρο πράσινη ανάπτυξη. Αν ναι τότε αυτή την κυβέρνηση θέλουμε. Δεν μας ενδιαφέρουν οι αμπελοφιλόσοφοι και οι ρητορείες τους. Θέλουμε έργο και όχι απραξία.

Μαζί Μπορούμε………!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: