Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 28, 2009

Πιθανά σενάρια εκλογικών αποτελεσμάτων και μετεκλογικές επιπτώσεις

Δεν είναι δυνατόν να αναλυθούν όλα. Παρουσιάζονται και εξετάζονται κάποια και όχι πλήρως.

Σενάριο 1.
Εκλογική Νίκη ΠΑΣΟΚ με διαφορά από την Νέα Δημοκρατία, μεγαλύτερη από αυτή των Ευρωεκλογών, ΚΚΕ περίπου στα ίδια, μέσα στη βουλή ο ΣΥΝ ή Σύριζα ή ….., έξω από τη βουλή οι Οικολόγοι Πράσινη

Επιπτώσεις για ΠΑΣΟΚ.
Κάνει κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ με καλή αυτοδυναμία. Το δίλλημα για το ΠΑΣΟΚ πλέον είναι αν πρέπει να κάνει άμεσα εκλογές για να σφραγίσει την πρώτη τετραετία με μια ισχυρή κυβέρνηση ή αν πρέπει να περιμένει μέχρι το Μάρτη και να βρεθεί τρόπος να προκηρύξει εκλογές.
Δημιουργείτε ένα καλό κλίμα στην αγορά (λόγω της νέας κυβέρνησης και των νέων ανθρώπων που θα την κινήσουν).
Ξεκινάει ένας αγώνας για την μείωση των ελλειμμάτων. Η επιτυχία, αν δεν πάρουν κεφάλια (τα βρώμικα κεφάλια του παρελθόντος του) δεν είναι σίγουρη. Ευτυχώς ο Παπανδρέου έχει κόψει κάποιους κ…., και έχει σκίσει αρκετά κουστουμάκια. Εδώ καταγράφουμε την ελπίδα ότι ο Παπανδρέου θα συνεχίσει να κόβει κώ…..
Ανακαλύπτει ότι τα πράγματα για την οικονομία είναι πάρα πολύ δύσκολα και λαμβάνει μέτρα αρκετά δυσάρεστα για τους Έλληνες αλλά λαμβάνει και μια πρώτη νίκη όχι όμως ως Κυβέρνηση της Ελλάδος αλλά ως πρόεδρος της Σοσιαλιστικής διεθνούς. Δηλαδή??? Μα επιτυγχάνει να αλλάξει την συνθήκη του Μααστριχτ με τη δημιουργία μηχανισμού εκτόνωσης Οικονομικών κρίσεων. Η επιτροπή Στίγκλιτς έχει προετοιμάσει το έδαφος.



Επιπτώσεις στη ΝΔ
Εδώ λοιπόν έχουμε σενάρια. Σενάριο Πρώτο Ο Καραμανλής μένει στη ΝΔ. Επειδή κάποιος πρέπει να φύγει θα φύγουν όλοι οι άλλοι. Είναι φανερό ότι έχει τις λιγότερες πιθανότητες
Σενάριο δεύτερο. Ο Καραμανλής δίνει τα δαχτυλίδι στη Μπακογιάννη. Τότε φεύγει ένα μεγάλο κομμάτι στης ΝΔ και πάει ΑΥΤΟΜΑΤΑ στο ΛΑΟΣ. Ευτυχής του σεναρίου ο Καρατζαφέρης
Σενάριο τρίτο. Ο Καραμανλής παραιτείται. Πάμε σε εκλογή νέου αρχηγού από τη ΝΔ αλλά μέσω συνεδρίου. Κοινώς γίνετε της Πο…. Το σιδηρούν κιγκλίδωμα. Ίσως να πέσουν φάπες on camera. Ίσως πάλι να κρατήσουν χαρακτήρα. Το σενάριο δείχνει επικίνδυνο για το Σουφλιά. Αυτός δεν θα πάει γιατί φοβάται τα ραδιενεργά ιπτάμενα γιαούρτια, των οπαδών της ΝΔ. Η Μπακογιάννη δείχνει φαβορί. Το χρίσμα το παίρνει. Φεύγουν μερικοί προς ΛΑΟΣ και κάποιοι άλλοι προς Σύρο, Μυτιλίνη κλπ κλπ.
Το χρίσμα δεν το παίρνει η Μπακογιάννη. Το παίρνει ο Σαμαράς ή ο Αβραμόπουλος. (τι όμορφα που θα ήταν να δούμε τον δρακουμέλ κάγκελο από τις εξελίξεις). Τα πράγματα στη ΝΔ εξακολουθούν και βράζουν και περνάμε σε μια φάση ΝΔ παρόμοια με αυτή της περιόδου Αβέροφ.
Σενάριο Τέταρτο. Βάζει υποψηφιότητα για την προεδρία της ΝΔ ο Καρατζαφέρης. Όχι δεν είναι τρελό το σενάριο. Αν γίνει τότε ο Καρατζαφέρης θα γίνει άμεσα πρόεδρος της ΝΔ. Η ΝΔ θα αποκτήσει νέο βηματισμό. Το μπλόκ της Μπακογιάννη μένει λίγο ξεκρέμαστο αλλά κωλοτουμπιάριδες είναι αυτοί οπότε όλο και κάποιος θα φάει ντολμαδάκια.

Σενάριο 2.
Εκλογική Νίκη ΠΑΣΟΚ με διαφορά μικρότερη από αυτή των ευροεκλογών αλλά με αυτοδυναμία του ΠΑΣΟΚ
Πολύ μικρή η πιθανότητα επίτευξης αυτού του σεναρίου. Αν πραγματοποιηθεί, πάμε για τις επιπτώσεις του σεναρίου 1 με άλλη σειρά ή με διαφορετικές πιθανότητες πραγματοποίησης της κάθε κίνησης.

Σενάριο 3.
Εκλογική Νίκη ΠΑΣΟΚ χωρίς αυτοδυναμία του ΠΑΣΟΚ και με σοβαρές απώλειες από τη ΝΔ. Το ποσοστό ΝΔ και ΛΑΟΣ είναι μεγαλύτερο αυτό του ΠΑΣΟΚ.
Μικρή πιθανότητα. Πάμε για δεύτερες εκλογές. Μεγαλώνει η διαφορά μεταξύ των δύο κυβερνητικών κομμάτων. Μειώνεται το ποσοστό του ΛΑΟΣ και του ΣΥΝ. Ο ΣΥΝ δεν μπαίνει στη βουλή.

Σενάριο 4.
Ήττα ΠΑΣΟΚ νίκη με μικρή πλειοψηφία της ΝΔ

Χμμμμμ…. Πρέπει να βλέπεις ταινίες επιστημονικής φαντασίας για να δεχθείς τέτοια σενάρια. Επιπτώσεις. Ο Γιακουμάτος σουβλίζει αρνιά καθώς πάει για να αναλάβει υπουργείο. Ο Ρουσόπουλος ανακράζει ‘ο αγώνας τώρα δικαιώνεται’ Ο Παυλίδης κάνει περιοδία σε όλα τα νησιά του Αιγαίου ως υπουργός Εμπορικής εκμετάλλευσης της νησιωτικής και παράκτιας Ελλάδος. Οι κουμπάροι δέχονται προτάσεις για κουμπαρίες. Κάθε κουμπαριά και μίζα. Τα βουνά τις Ελλάδος αρχίζουν να σκέφτονται να μετακομίσουν στα Σκόπια ή την Αλβανία, μπας και γλιτώσουν το κάψιμο. Ο Τσιτουρίδης αναστηλώνεται. Η ΝΔ του κάνει το άγαλμα του κακοποιηθέντο Βουλευτή. Το σύνθημα της νέας κυβέρνησης είναι Σεμνόπιτα και ταπεινόκεμπαπ. Η Μπακογιάννη τραγουδάει στο Εξωτερικών (έχει κατσικωθεί) το άνοιξε πέτρα να διαβώ.
Ο Χριστοφοράκος παίρνει Ελληνική υπηκοότητα (νέα Ελληνική υπηκοότητα). Ως νέος Έλλην απαλλάσσεται από όλες τις κατηγορίες. Του κάνουμε και ανδριάντα. Του δίνουμε και βραβείο και τον κάνουμε τραγούδι. ‘Στις φυλακές της Γερμανίας έκανα διακοπές μπουρζουαζίας, είχα παρέα έναν γιατρό και του χάρισα της siemens το τελευταίο κινητό, μου ζήτησε μίζα διπλή για να πάρει στην Ελλάδα μια δουλεία καλή’
Οι Βατοπεδινοί κάνουν πάρτυ με ουκρανέζες χορεύτριες στη μονή Βατοπεδίου. Η vodka ρέει ασταμάτητα. Υπάρχουν παράπονα γιατί κάποιοι προτιμούν τις γυναίκες. Χαλάνε σχέσεις δεκαετιών. Κάποιοι χωρίζουν...σόρρυ ξυρίζονται και παντρεύονται...
Τόσο εκτός τόπου είναι το τελευταίο σενάριο. Γιατί το γράφουμε?? Για να γελάσει και το χειλάκι του ΝεοΔημοκράτη Αναγνώστη.

Καληνύχτα και έχει συνέχεια …. με άλλα σοβαρά σενάρια

Δεν υπάρχουν σχόλια: