Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 21, 2009

DEBATE .... 2009

Ο Παπανδρέου έβγαλε πολλές ειδήσεις μέσα από το debate. Ακούσαμε λοιπόν για το νέο Υπουργείο Περιβάλλοντος Χωροταξίας και Ενέργειας. Ακούσαμε για αλλαγές στην Αγροτική πολιτική με διαφοροποιήσεις σε καλλιέργειες και σαφή μέτρα για την μείωση των υδάτινων πόρων στην Θεσσαλία.Ακούσαμε αναλυτικά την Οικονομική πολιτική που θα εφαρμόσει το ΠΑΣΟΚ. Διακρίναμε ότι πίσω από κάθε κουβέντα του Γιώργου, κρύβονται επιτελεία τεχνοκρατών που έχουν επεξεργαστεί όλους τους τομείς της Ελληνικής Πραγματικότητας. Ακούσαμε ότι πάμε για επαναδιαπραγμάτευση της σύγκλισης της χώρας μας στους όρους του Μααστριχτ. Ακούσαμε ότι έχουμε διαπραγματευτικά εργαλεία που μας δίνουν τη δυνατότητα για ένα νέο πλαίσιο σταθερότητας, όχι σαν και αυτό που ο κκΠαπαθανασίου δεν διαπραγματεύτηκε, όταν είχε πάει στη κομισίον (λίγο πριν τις εκλογές).Σημαντική είναι η τοποθέτηση του Γιώργου για τον αγωγό Μπουργκάς Αλεξανδρούπολη. Θα επεναδιαπραγματευτούμε. Είναι απλό, για το Γιώργο αυτό αποτελεί εργαλείο Εξωτερικής πολιτικής. Και να τα αυτονόητα που έχει χάσει η ΝΔ. Η διαπραγμάτευση ήταν πάντα ένα από τα ισχυρότερα εργαλεία της πολιτικής. Η ΝΔ διαπραγματεύτηκε??? Ποια τα οφέλη από αυτή τη διαπραγμάτευση? Μήπως απεμπολήσαμε σοβαρά διαπραγματευτικά μας εργαλεία ??Μήπως πρέπει να τραβήξουμε μερικά αυτιά και να δημιουργήσουμε όπλα στη φαρέτρα μας για να αντιμετωπίσουμε την διεθνή πολιτική σκακιέρα??Να μην ξαναεπαναλάβω την θέση μου για τις σοβαρά μελετημένες προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την πράσινη ανάπτυξη τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και το πρόγραμμα ενεργειακής σύγκλισης ή ενεργειακού εξορθολογισμού της Ελλάδας.Αλλά και οι θέσεις για τα Πανεπιστήμια. Η επιβαλλόμενη Ευρωπαϊκή νομοθεσία πρέπει να εφαρμοστεί στην Ελλάδα όχι με πελατειακό τρόπο αλλά με πιστοποιήσεις και αξιολογήσεις.Ο Καραμανλής πάλι ήταν άσφαιρος. Μιλάει, Μιλάει, Μιλάει και στο τέλος δεν μένει τίποτα. Δεν καταφέρνει να αρθρώσει ούτε τα αυτονόητα. Είναι δυνατόν ένας ρήτορας να καλύψει αρκετές αδυναμίες του μπροστά σε ένα κοινό μεγάλο και ανομοιόμορφο. Δεν πείθει όμως. Δεν πείθει γιατί δεν μιλάει για το μέλλον. Υπερασπίζετε ένα έργο που δεν υπάρχει, και μιλά για ένα μέλλον που δεν έχει προετοιμάσει.Για τους υπόλοιπους μονομάχους ξεχώρισα την τοποθέτηση του κ.Καρατζαφέρη 'και οι μετανάστες είναι άνθρωποί'. Σοβαρή ανακάλυψη από το ΛΑΟΣ. Αν πάνε έτσι κάποτε θα μπορέσουν να κατανοήσουν γιατί κάτι δεν πάει καλά στο Βασίλειο της Δανειμαρκίας με τις επιθέσεις κατά των λαθρομεταναστών.Ο Τσίπρας άνετος αλλά αιθεροβάμον. Ο Χρυσόγελος, σόρρυ αλλά δεν με έπεισε. Όλη του η άποψη είναι ίδια ή παρόμοια με το βιβλίο που έχει εκδώσει το ΠΑΣΟΚ για την πράσινη ανάπτυξη.Να τονίσω ότι θέση μου είναι ότι στην Δημοκρατία χωράνε όλοι.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑ...

ΠΡΕΠΕΙ Η ΜΙΣΗ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΗΜΕΝΑ ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ ΚΙΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΡΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΙΣΗ.

ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΑΥΤΑ. ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΦΥΛΑΚΑ. ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΦΘΛΛ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕς ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΕΛΑΧΙΣΤΗ.

ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΗΡΥΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ, ΔΕΝ ΜΟΛΥΝΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΜΕ ΑΕΡΙΑ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΤΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΠΟΥ ΑΝ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΟΥΝ ΚΑΠΟΥ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ. ΟΛΕΣ ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΧΩΡΕΣ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΠΗΡΥΝΙΚΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΑΜΕ ΜΕ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΥΩΝ 1 MW ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΜΕ ΤΗ ΖΗΤΗΣΗ?

ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑ...