Παρασκευή, Αυγούστου 14, 2009

Η νομική επιστήμη και το δίκαιο του ισχυρού

Τις τελευταίες μέρες ζούμε την εφαρμογή της πλέον οριακής νομικής στρατηγικής που έχουμε δει ποτέ. Η τακτική και οι μεθοδεύσεις συνδυάζουν πολιτικές, οικονομικές, και νομικές γνώσεις αλλά και κινήσεις. Κάθε κίνηση είναι προσεκτικά σχεδιασμένη, κατάλληλα δουλεμένη σε επικοινωνιακό επίπεδο και εφαρμοσμένη από επιστήμονες που θεωρούν ότι με αυτό τον τρόπο προσφέρουν υπηρεσίες στην επιστήμη αλλά συνεισφέρουν και στην τσέπη τους.
Η περιγραφή που ακολουθεί είναι πραγματική, βασίζετε σε πραγματικά γεγονότα και δημιουργεί πολιτικά ερωτήματα σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Παρουσιάζω τα σημαντικά σημεία:
Μια ισχυρή χώρα της Ευρωπαϊκής ένωσης εξάγει ένα σκανδαλώδη τρόπο διαχείρισης ανάληψης τεχνικών έργων, έργων τεχνολογίας ή και υπηρεσιών από άλλα μη ισχυρά κράτη τις Ε.Ε.. Το Ευρωπαϊκό αυτό κράτος κυβερνάται από Χριστιανοδημοκρατική (συντηρητική) κυβέρνηση. Το σκάνδαλο εξάγεται σε αρκετές άλλες χώρες, τόσο διεθνώς όσο και στην Ευρώπη.
Μια αδύναμη χώρα που κυβερνάται από μια εξίσου Συντηρητική κυβέρνηση είναι ένας εκ των υποδοχέων του σκανδάλου. Εισαγωγή δηλαδή μεθόδων παρά τον τύπο (νόμο ή και ηθική) σε διαδικασίες Δημοσίων οργανισμών και επιχειρήσεων.
Όταν εντοπίζετε το σκάνδαλο, οι άνθρωποι που είναι υπεύθυνοι για το σκάνδαλο, φυγαδεύονται ή αποδρούν από την χώρα εισαγωγής του σκανδάλου στην χώρα εξαγωγής του σκανδάλου.
Οι νομικές διαδικασίες στη χώρα εξαγωγής του σκανδάλου δημιουργούν πέπλο αδιαφάνειας για τις σημαντικότερες περιόδους του σκανδάλου, ενώ παράλληλα αποδίδουν στην χώρα εισαγωγής του σκανδάλου τους κινητήριους μοχλούς των σκανδαλωδών πράξεων για να δικαστούν για διαστήματα επουσιώδη και πάντως με μικρότερη σημασία. Τονίζουμε λοιπόν τους εξής παράγοντες:
Συντηρητικά κόμματα στην εξουσία και τον δύο χωρών
Μεθοδευμένες τακτικές κινήσεις, στρατηγικού χαρακτήρα για την κάλυψη σημαντικών χρονικών διαστημάτων που αφορούν παράνομές πράξεις σε βάρος κράτους μέλους της Ε.Ε. από μεγάλη εταιρία με σαφείς διαπλοκές στο ισχυρό κράτος της Ε.Ε.
Προκύπτει ως συμπέρασμα, συντονισμός κινήσεων σε διακρατικό επίπεδο, που δεν αφορά μόνο νομικές κινήσεις αλλά και κομματικές πολιτικές, ΠΡΟΣΟΧΗ και στις δύο χώρες.
Τα ερωτήματα πολλά:
Σε πρώτο επίπεδο βρίσκονται ερωτήματα σχετικά με το νομικό καθεστώς που καλύπτει τέτοιου είδους θέματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Υπάρχει?? Μπορεί να λειτουργήσει ώστε να μάθει ο μη ισχυρός εταίρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης ποιοι είναι υπόλογοι στο δικανικό σύστημα της Ευρώπης??? Ενδιαφέρει τον μέσω Ευρωπαίο πολίτη ένα σκάνδαλο που ίσως !!!! έχει απορροφήσει και κοινοτικά κονδύλια, η απονομή δικαιοσύνης ????
Αν δεν υπάρχει τότε εντοπίζετε νομικό κενό και οι υπηρεσίες της Ε.Ε. πρέπει να ασχοληθούν για τη δημιουργία νομικών κειμένων που να αποτρέπουν πιθανούς μιμητές από τις ίδιες πράξεις.
Υπάρχει πολιτική ευθύνη για τα Συντηρητικά πολιτικά κόμματα της Ισχυρής και της αδύναμης χώρας ??? Ποιοι είναι ηθικά υπεύθυνοι, ποιοι είναι πολιτικά υπεύθυνοι.
Ποια είναι τα νομικά μέτρα και ποιες πολιτικές έχουν ακολουθήσει τα κόμματα της αντιπολίτευσης στο επίπεδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τέτοιου είδους διαπολιτιακά (διακρατικά) θέματα???
Κάποιος πρέπει να απαντήσει !!!!!

Σημαντική παρατήρηση ‘δεν μίλησα ΜΌΝΟ για τη SIEMENS’

Δεν υπάρχουν σχόλια: